top of page

Algemeen  General

Om onze aantrekkelijke sport beter te kunnen laten zien zijn de mogelijkheden met videobeelden hiervoor goed inzetbaar. Hieronder vinden jullie enkele video mogelijkheden. Veel kijkplezier !

Video ... bewegende beelden, altijd mooi !       Video ... moving pictures, always beautiful !

Nederlandse competitie in Den Haag

Het seniorenteam van onze vereniging speelde een competitieronde in Den Haag en bij de wedstrijd tegen de regerend landskampioen R.C. De Lichtstad uit Eindhoven kwam sportjournalist Ronald Mooiman met zijn cameraman voor Haagse Topsport.nl  een "kijkje" nemen op onze thuishaven in het Zuiderpark. Een fraaie reportage van 5 minuten was het gevolg.

Argentijnse passie

In Europa zijn de landen Frankrijk, Spanje, Portugal en Italie waar het rolhockey een bekende tak van sport is. Wereldwijd is met name Zuid Amerika een mooi rolhockeycontinent. Argentinie is ieder WK weer één van de favorieten voor de wereldtitel. Hierbij een prachtige 24 minuten durende reportage over het rolhockeyleven in San Juan wat in het noorden van het rolhockey gekke Argentinie is gelegen.

Engeland, de bakermat

In England, regio Kent is het rolhockey ooit (1885) gestart. Daar vond de geboorte van onze tak van sport plaats. Hierbij een 2 minuten durende video over het seniorenteam van Herne Bay United Rollerhockey & Skating Club. Deze vereniging uit de regio Kent werd in 1924 opgericht en is door haar sportieve prestaties de meest succesvolste vereniging van Engeland.

 

Italie, rolhockeyland

Sport is in Italie een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Van de "halsporten" is het rolhockey in Italie één van de bekendste sporten. Hierbij een Italiaanse reportage over het kampioenschap van het Toscaanse Viareggio.

Onze senioren zijn Supersterren

Het Supersterren Sportspektakel van TVWest is een competitie tussen sportteams uit de regio Haaglanden voor sporters die vijf weken lang totaal iets anders doen dan hun gebruikelijke sport. Van allerlei ongebruikelijke behendigheidsspelletjes tot en met het oud-hollandse tobbetjesteken. Presentatie van de serie is in goede handen van de bekende TV programmamaker : Krijn Schuitemaker. Geniet onder andere van de prestaties van onze senioren.

Omni-verenigingen  

In het top rolhockeyland Portugal zijn de omni-verenigingen S.L. Benfica (Lissabon) en F.C. Porto (Oporto), ook bij het rolhockey, aartsvijanden. Ditmaal trok F.C. Porto in de eigen, uitverkochte, sporthal aan het langste eind. 

N.R.B. Rolhockey promo

De seniorencompetitie van de Nederlandse Rollersport Bond (N.R.B.) wordt landelijk in zeven speelronden verspeeld. De N.R.B. stelt per speelronde voor de lokale gastheer een promo beschikbaar welke kan worden ingezet om de speelronde lokaal te promoten. Hierbij de "Haagse" versie. N.R.B. bedankt voor de ondersteuning !

Dutch leaque games in The Haque

 

N.R.B. rink hockey promo

Our seniors are Superstars

Argentine passion

 

England, the bakermat

Italy, rink hockey country

 

Omni clubs

Trots zijn op je club  Proud of your club

Een mooie reportage over het toprolhockeyteam Hockey Valdagno 1938 uit het Noord Oosten van Italie (provincie Vicenza). Het is mooi om te zien hoe trots je kan zijn op je club als je topteam een bijzonder sportief resultaat behaald.

 

  

E.H.R.C. Marathon en muziek  E.H.R.C. Marathon and music

De club is in 1947 opgericht en vanaf 1960 heeft de club iets met muziek te maken. Kijk hiervoor bij het webitem Geschiedenis. Toen de vraag kwam van de meidenband Bells of Youth om mee te werken aan hun nieuwe videoclip hebben we uiteraard een positief antwoord gegeven. Rolschaatsbaan Zuiderpark werd het decor, de clubtrainers gaven in de ochtend uren een training aan de bandleden en hun mannelijke vrienden en na een making-of van maar liefst 6 uur ontstond er een prachtige clip. Naast de muzikale waardering hebben wij respect voor de hoofdrolspelers. Nog nooit hadden ze rolschaatsen aan gehad, nog nooit een stick in handen gehad. Ze speelde het spel met een groot enthousiasme en véél plezier en dat is in de clip goed te zien!

 

  

E.H.R.C. Marathon 3vs3 primeur in Nederland

E.H.R.C. Marathon 3vs3 scoop in The Netherlands

 

We waren in 2013 de eerste rolhockeyvereniging in Nederland die een 3vs3 evenement ging organiseren. Helaas zijn we nog de enige. We hopen dat verenigingen ons voorbeeld gaan volgen want het is weer eens iets anders voor de leden en geeft de vereniging een mooie sportdag.

 

Op 19 augustus kwam Den Haag Sport TV op rolschaatsbaan Zuiderpark langs en reliseerde een mooie reportage over het Haagse 3vs3 rolhockey (3e editie) en onze vereniging. 

 

  

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017 

bottom of page