top of page

Algemeen  General

Als vereniging bieden we datgene aan waar de leden enthousiast over zijn. We staan ook midden in de maatschappij dus kijken we voortdurend om ons heen of we verbeteringen, aanvullingen of alternatieven kunnen aanbieden. Hierdoor blijven we ondanks onze leeftijd (oprichting in 1947) een moderne vereniging en om dat te bereiken zijn we hiermee continue bezig. Hieronder staan enkele recente voorbeelden van E.H.R.C. Marathon sportontwikkelingen. 


Schoolrolhockey  School rink-hockey

Vanuit haar maatschappelijke verantwoording in relatie tot "het bewegende kind" en vanuit sportpromotie bied de vereniging schoolrolhockey voor basischoolkinderen aan. De ambitie is om tot een Haaglanden schoolrolhockey competitie te komen. 

 

3vs3 Marathon Knock-out   3vs3 Marathon Knock-out

Het is altijd goed om met je sport te experimenteren. Om te zien of je verbeteringen kan aanbrengen of een variant kan verzinnen. Zo'n variant is 3vs3 rolhockey, twee teams, per team twee spelers en één keeper. Speeltijd 2x5 minuten op een speelveld met een oppervlakte van 1/3 van een regulier speelveld. Veel actie gegarandeerd. 

 

Haagse Rolhockey Nederlaagserie  The Haque Rink-hockey Defeat series

In deze serie staat het seniorenteam centraal. Gedurende de minimaal 4 speeldagen van de E.H.R.C. Marathon Defeat Series, welke gedurende het zomerseizoen op rolschaatsbaan Zuiderpark wordt verspeeld, zijn er twee tegenstanders per speeldag uitgenodigd om tegen het seniorenteam een wedstrijd te spelen. Het team wat het beste resultaat tegen het seniorenteam behaald is aan het einde van de serie de overall-winnaar. Er zijn 3 wedstrijden per speeldag omdat de beide tegenstanders van het seniorenteam ook nog tegen elkaar spelen doch deze wedstrijd is géén onderdeel van de serie.   

 

Be fit !  Be fit !

Lichamelijke beweging is altijd goed. Binnen onze vereniging doen wij dat met de tak van sport rolhockey. Maar wij willen ook niet rolhockeyspelende leden een bewegingsprogramma aanbieden waardoor zij ook onderdeel zijn van ons verenigingsleven. Onze rolschaatsbaan ligt in een prachtig stadspark. Er zijn mogelijkheden voor wandelen, hardlopen, skaten, zwemmen, fitnessen en voetballen. En na één van deze activiteiten weer terugkeren op onze rolschaatsbaan met kleedkamers en het Paviljoen waar het horecateam klaar staat voor een hapje en een drankje.  ​

 

Workshop "Help ! ... ik ben clubscheidsrechter"  Workshop "Help ! ... I am a club referee"

De officiele wedstrijden uit de Nederlandse competitie en de bekercompetitie welke plaatsvinden op rolschaatsbaan Zuiderpark (thuishaven van de vereniging) staan onder leiding van door de Nederlandse Rollersports Bond aangestelde scheidsrechters. Maar er vinden in het seizoen nog zoveel wedstrijden plaats die goede scheidsrechters nodig hebben. Bijvoorbeeld de reeks vriendschappelijke thuiswedstrijden of de partijvormen gedurende onze clubtrainingen. Om deze reden zijn er workshops voor clubscheidsrechters waar de spelregels, scheidsrechtertekens en recente ontwikkelingen worden besproken.

 

Workshop "Wedstrijdleiding"  Workshop "Game officials"

Bij iedere thuiswedstrijd is de wedstrijdleidingruimte het centrale punt. Vanuit deze ruimte en de scheidsrechters op de rolschaatsbaan worden de wedstrijden op een bekwame wijze geleid. De wedstrijdtafel wordt bezet door vrijwilligers uit onze vereniging. De workshop is bedoeld om de diverse functies te bespreken waardoor de functies zo goed als mogelijk kunnen worden uitgevoerd. 

 

 

 

 

Sportontwikkeling ... een continue proces !   Sport development ... is a continuous process ! 

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017 

bottom of page