Zoeken
  • Door": Marketing & Communicatie Commissie

Den Haag host city Let's #BeActive

Samen met de andere host city Nieuwegein en Assen vertegenwoordigt Den Haag dit jaar de NOC*NSF Nationale Sportweek, die plaatsvindt van vrijdag 20 september tot zondag 29 september. De Sportweek heeft als doel sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. De landelijke campagne staat dit jaar in het teken van ‘Sport doet iets met je.’ Het thema zet in op de maatschappelijke en verbindende kracht van sport.

Gezonde en vitale stad

De gemeente Den Haag heeft samen met andere partijen een overeenkomst ondertekend om de komende drie jaar samen te werken aan een gezonde en vitale stad. Met het gastheerschap van de NOC*NSF Nationale Sportweek geeft Den Haag hier direct invulling aan. Bovendien is Den Haag host van de Nationale Diabetes Challenge 2019. Deze 20 weken durende ‘challenge’ eindigt tijdens de Nationale Sportweek en wordt dan op feestelijke wijze afgesloten in Den Haag.

Richard de Mos, wethouder Sport in Den Haag: "Bewegen is niet alleen gezond, maar ook leuk. Ik ben supertrots dat onze mooie stad de officiële host city van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2019. Tussen 20 en 29 september schittert Den Haag met mooie sportevenementen om Hagenaars in beweging te brengen. Hoogtepunten zijn de Stadsspelen in Sportcampus Zuiderpark en het Nationale Diabetes Challenge Festival in de Uithof. Ik maak direct van de gelegenheid gebruik om Hagenaars op te roepen om lid te worden van een van de vele sportverenigingen die Den Haag rijk is!"

Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOC*NSF: “We vinden het mooi om te zien dat Den Haag zich zo intensief bezig houdt met sport. Sport doet echt iets met Den Haag, om in termen van onze landelijke campagne te praten. In 2022 mogen zij zichzelf Europese Sporthoofdstad van het jaar noemen. De Nationale Sportweek en de Nationale Diabetes Challenge zijn mooie en passende acties om deze titel met eer te dragen.”

De Nationale Sportweek is een onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt mede gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma. Doel van de Europese week van de Sport is om Europa te inspireren om meer te bewegen. Let’s #BeActive!


23 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017