Zoeken
  • Door: Randy van Dongen (aanvoerder Topklasse team)

De aanvoerder spreekt...

In het weekeinde van 18 en 19 mei jongstleden nam het Topklasse team in het Noord Hollandse Zaandam deel aan het internationale rolhockeytoernooi met de naam SAEN-Cup.

De aanvoerder van het team, Randy van Dongen, vertrouwde zijn verhaal digitaal toe aan de redactie van de clubwebsite Marathon On Line.

"We speelde in poule a samen met south side roller hockey (ierland) en Kon. Modern (belgie). Poule b bestond uit Lichtstad, Drancy (frankrijk) en Herne bay (engeland).

Eerste wedstrijd tegen south side rollerhockey(Poule fase)

De eerste paar minuten na het fluitsignaal was het team wat zoekende naar de eerste treffer. Toen dat eenmaal lukte kregen we grip op de wedstrijd en hebben we gelijk gedomineerd met continue aanvallend spel. Met een eind uitslag van 9-0.

Tweede wedstrijd Modern (poule fase)

In deze wedstrijd duurde het niet lang voordat de score werd geopent. Modern biede goede weerstand met soms snelle en gevaarlijke counters.Gelukkig konden we het meeste goed verdedigen en kregen we zeker in de tweede helft grip op de wedstrijd. Eindscore 10-4.

Door deze twee overwinningen werden we eerste in de poule en waren we zeker van de halve finale. In de halve finale zouden we de plek 2 uit poule b treffen. Dat was herne bay geworden.

Halve finale tegen herne bay

Het team had de wedstrijden van herne bay goed geanaliseert voor de halve finale en hadden een tactiek bedacht om statisch te verdedigen en vooral te loeren op de counter. De eerste goals die we herne bay hebben zien maken waren uitgespeelde kansen door goed en snel samen spel. Vandaar ook de tactische wijziging voorgaande aan de wedstrijd. De halve finale tegen herne bay was een zeer spektakel stuk met een gelijk oplopende score verloop. De teams waren zeker even sterk. Herne bay moest het vooral hebben van goed samenspel en uitgespeelde kansen maar wisten ook zeker 2 keer te scoren met een goed afstandschot. Ons team kwam elke keer terug op gelijke hoogte door mooie afstandsschoten en goed samenspel en uitgespeelde kansen. Laatste 20 sec. van de wedstrijd lijde heren bay met 5-4 tot dat er een afstandsschot in ging. Met deze gelijke stand werd het penalties. 5 spelers per team. Herne bay scoorde er 1 en ons team 2. Indy was de held van de wedstrijd met 2 directe vrije slagen gestopt te hebben en 4 penalties in de penaltyfase.

Finale tegen drancy

In de finale wachten ons het ijzersterke drancy op ons, We kregen geen grip op de wedstrijd en gingen de rust in met een 3-0 achterstand . Na de rust creeerde het team een mooie aanval en kon de 3-1 maken. Dat bracht hoop. De 3-2 volgde snel en de aansluittreffer was een feit. Het bleef lang 3-2 tot dat de vermoeidheid toesloeg na zo'n lang toernooi. De gaten werden groter in de verdediging en de perciesie wat minder en drancy profiteerde hier optimaal van en bracht de eindscore op 5-2.

Het was een mooi toernooi. We speelden met Indy Weise (keeper), Joran Hartkamp, Randy van Dongen (captain), Jimmy Swinkels, Fabian Contreras, Hugo LLeules Martinez, Huey Verbeek, Antonio Bonotti, Carles Argelich en Jim verharen (Keeper). Onze coach was Jordy Veerman".

Was getekend, Randy van Dongen.

Het team van aanvoerder (staande middelste) Randy van Dongen waar hij zo trots op is.


115 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017