Zoeken
  • Door: Marketing & Communicatie Commissie

Rolhockeylegende Rob Olthoff bezoekt topklasse training

De sporters tijdens de afgelopen donderdag training werden verrast door een bezoek van de 74 jarige Hagenaar Rob Olthoff. Deze sportlegende was in zijn topjaren één van de beste rolhockeyspelers van de wereld. Na zijn Haagse periode met vele successen bij de verenigingen H.R.C. Hollandia en R.C. Residentie vertrok hij naar het Italiaanse Hockey Novara en was het laatste puzzlestukje om dit topteam jarenlang landskampioen te maken.

Toen Rob Olthoff in het buitenland furore maakte in bomvolle sporthallen was de 27 jarige Antonio Bonotto nog niet geboren maar toen hij enigszins kon lopen trok hij in het sportgekke Italië de rolschaatsen aan en droomde over het rolhockey. Hij luisterde naar de verhalen, zag video's en bladerde door boeken over ... Rob Olthoff.

De liefde

Antonio kwam in het vizier van de Nederlandse Sophie en de liefde bracht hem in Nederland waar het rolhockey een kleine tak van sport is. Sophie die in Nederland het populaire hockey speelde begreep de verhalen van haar geliefde niet. Haar hockey maar dan op rolschaatsen. Zo vreemd. Afgelopen donderdag kwam ze met haar moeder naar rolschaatsbaan Zuiderpark en zag haar Antonio in volle overgave stralen. Hij speelde weer zijn spel rolhockey, zij zag hem intens genieten. Na jaren stond hij weer op rolschaatsen, dat is zijn passie en Sophie begreep het nu. Ze zag nu waarom haar Antonio altijd zo gepassioneerd over deze sport kon vertellen en genoot van een voor haar nieuwe tak van sport. Onlangs had ze hem nog voorgesteld om bij haar club te gaan hockeyen maar dat wilde hij niet. Hij wilde hockeyen maar dan op rolschaatsen en nu begrijpt ze waarom...

De ontmoeting

Rob Olthoff is een bescheiden man die niet te koop loopt met zijn fantastische sportperiode en daarom was het mooi dat hij inging op de uitnodiging om een bezoek te brengen aan rolschaatsbaan Zuiderpark om de voor hem onbekende Antonio te ontmoeten. De organisatie wist dat deze ontmoeting veel voor Antonio zou betekenen. Het werd een mooie ontmoeting in het Italiaans en na de training werd met een glas Italiaanse wijn een toast uitgebracht op de gezondheid en de mooie tak van sport. Ja, sport kan verbroederen...

Links Antonio Bonotto en in het midden Rob Olthoff


122 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017