Zoeken
  • Door: Marketing & Communicatie Commissie

Géén nieuw huurcontract sportcampus Zuiderpark

De sportvloeren in de topsporthal, de breedte sporthal en lo zalen van sportcampus Zuiderpark zijn zéér geschikt voor alle rolsporten. Dit heeft de eigenaar van deze sportaccommodatie ooit toegezegd en uiteindelijk gerealiseerd. Er zijn logischerwijs ook gebruiksvoorschriften waaraan de sporters zich dienen te houden waardoor met een onderhoudsprogramma de sportvloeren in lengte van jaren kunnen meegaan en hierdoor veel rolsportplezier blijven geven.

Gebruiksstrepen als gevolg van het dwarsremmen, stoppen bij het achteruitrijden en het raken van de sportvloer van de stick zijn logische gevolgen bij het beoefenen van de rolsporten (rolhockey, in-line hockey en rolstoelhockey). Het team van sportcampus Zuiderpark steunt deze rolsporten door op sommige momenten een extra onderhoudsprogramma toe te voegen.

Beschadigingen

Van andere orde zijn extreme beschadigingen welke worden veroorzaakt door géén correct sportmateriaal van de sporters. Tegen onderdelen van (uitstekend) staal is géén enkele sportvloer bestand. Uiteindelijk zijn deze beschadigingen weer weg te werken door kostbare reparaties maar dat is niet nodig daar de sporter op een eenvoudige wijze kan zorg dragen voor goed sportmateriaal.

Waarschuwingen

Ondanks herhaalde waarschuwingen zijn de sporters van de tak van sport inline hockey er niet in geslaagd om de sportvloer en houten wanden in de breedtesporthal schadevrij te houden. Met pijn in het (sport)hart heeft de verhuurder van de sportaccommodatie daarom moeten besluiten om de inline hockeyers géén nieuw huurcontract meer aan te bieden.

Na publicatie van het hier bovenstaande artikel zijn er meerdere reacties bij de redactie van Marathon On Line binnen gekomen. Hierbij een toelichting op het hier bovenstaande artikel.

Reeds in het jaar 1999 zat er een clubvertegenwoordiger aan de gemeentelijke tafel nadat de eerste gemeentelijke ideeën waren uitgelekt om op de stadion plek van betaald voetbal organisatie ADO Den Haag in het Haagse Zuiderpark een indrukwekkende (top) sportaccommodatie te realiseren. Op een afstand van 100 meter op rolschaatsbaan Zuiderpark. Stel je voor dat... was de gedachte van de clubvertegenwoordiger.

Hoe mooi deze sportaccommodatie ook ooit zou kunnen worden was niet van belang. Wel de keuze van de sportvloer. Wordt het ooit een rolschaatsvloer? En een goede rolschaatsvloer? Daarom was onze club vertegenwoordigt bij de eerste besprekingen. Jaren lang is over de keuze van de sportcampusvloeren gesproken en uiteindelijk was het mogelijk om een fantastische sportvloer neer te leggen die ook voor de rolsporten geschikt zijn.

In het jaar 2017 kwam met de opening van sportcampus Zuiderpark een droom uit. In deze fantastische sportaccommodatie kon het spel rolhockey worden gespeeld. Dat dit een enorm perspectief voor de doorontwikkeling van E.H.R.C. Marathon was behoeft géén uitleg. Maar de clubgedachte was niet alleen rolhockey maar alles wat sportief rolt. Denk naast rolhockey aan speedskating, in line hockey, rolkunstrijden, roller derby, aggressive skating, free skating, free style skating, rolstoelhockey en rhythm roller skating. In het Zuiderpark, ... rolplace to be!

E.H.R.C. Marathon was een voorvechter voor een rolsportvloer en koestert deze vloer nu alsof het haar eigen prive woonkamer vloer zou kunnen zijn. De rolhockeyers gebruiken het juiste sportmateriaal en zijn regelmatig een ambassadeur naar de andere rolsporten toe om zich ook zo te gedragen. Dan kunnen we in de lengte van jaren genieten van deze sportvloeren. Het hierboven staande artikel laat zien dat het voor de tak van sport inline hockey niet goed is gegaan. Laat dit een les zijn voor alle rollende takken van sport in sportcampus Zuiderpark.

Breedtesporthal van sportcampus Zuiderpark


238 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017