Zoeken
  • Door: Marketing & Communicatie commissie

Gastvrij sportcampus Zuiderpark

Donderdag 13 maart j.l. heeft sportcampus Zuiderpark haar sport gastvrijheid getoond door een gezelschap van de Belgische stad Leuven te ontvangen en de mogelijkheden te laten zien van het iconische gebouw in het Haagse Zuiderpark. De interesse was mede gericht op de aanleg van een type sportvloer welke geschikt is voor meerdere rolsporten in combinatie met andere zaalsporten.

De sportdienst van de stad Leuven is momenteel bezig om haar sportfaciliteiten te verbeteren en uit te breiden. Een grote huisvestingsopgave voor deze universiteitsstad met ruim 100.000 inwoners, de hoofdstad in de Belgische provincie Vlaams-Brabant. Om de faciliteiten voor meerdere takken van sport geschikt te maken had men goede verhalen gehoord over de keuze van de sporthal vloeren in sportcampus Zuiderpark.

Indrukwekkend

Het management van de sportcampus had een fraai informatief programma voor de Belgische gasten in petto. Het werd een boeiende rondleiding van turnhal, beachhal, topsporthal, breedtesporthal, onderwijs tot aan de ondersteunende- en horecavoorzieningen. In één van de vergaderruimten stond uiteindelijk een koffietafel te wachten op het gezelschap waardoor er nog ruim werd nagesproken over de mogelijkheden welke de stad Den Haag momenteel kan aanbieden en wat de stad Leuven kan gaan aanbieden. Mieke Van Schepdael van sportdienst stad Leuven: "Ik ben zeer onder de indruk van wat ik heb gezien en gehoord en ben blij dat onze sporters ook de sportvloer hebben kunnen testen. Het was een zeer geslaagde bijeenkomst en ik wil één ieder héél hartelijk bedanken voor de gastvrije ontvangst".

Inspireren

Het bezoek was een goed voorbeeld van wat het karakter van sportcampus Zuiderpark is. Elkaar ontmoeten, elkaar inspireren. Sporters, van welke tak van sport dan ook, inspireren elkaar . Verenigingen inspireren elkaar en ook (internationale) steden inspireren elkaar. Prachtig om dat te zien gebeuren. Op één van de wanden van de sportcampus staat het dan ook heel treffend beschreven.

"Sport has the power to chance the world.

It has the power to inspire.

It has the power to unite people in a way that

little else does.

Sport can awaken hope where there was previously

only the despair".

Nelson Mandela - 2006 -

Youri van Maurik van sportcampus Zuiderpark verzorgt een uiterst informatie rondleiding voor de Belgische gasten


135 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017