Zoeken
  • Door: Marketing & Communicatie Commissie

Clubicoon stopt er mee

Zondag 9 september 2018, 11.30 uur, sporthal De Struyck te Zaandam. Een historisch clubmoment. Good-old keeper Wim Meijer start aan zijn laatste officiele wedstrijd voor het seniorenteam in de landelijke topklasse. Bescheiden als altijd had hij inmiddels aangegeven dat seizoen 2018 echt zijn laatste seizoen was. Niemand geloofde het, maar op deze zondag is toch echt een einde aan zijn imposante sportcarriere van maar liefst 47 jaar als rolhockey keeper gekomen.

Zijn teamgenoten hadden voor aanvang voor de wedstrijd in de kleedkamer een héél mooi aandenken. Het is géén groot geheim dat Wim een stevige Fanta drinker is en dat hij van een klein

zakje chips kan genieten. Dus ontbraken de logo's van Wim zijn hofleveranciers niet op het fraaie keepersshirt.

Enkele vragen aan de clubicoon.

Welke leeftijd heb je Wim?

Wim: "Morgen heb ik weer een mooie dag. Dan ga ik mijn 54e verjaardag vieren".

Welke clubshirts heb je gedragen?

Wim: "Ik ben in het jaar 1971 door mijn broer en vader gestart bij de vereniging R.V. Zoetermeer, daarna heb ik internationale successen gevierd bij het inmiddels niet meer bestaande R.C. Residentie uit Den Haag. Jaren geleden kwam ik bij de traditieclub E.H.R.C. Marathon terecht en ga na vandaag mijn carriere bij deze club afbouwen. Ik ga dat doen bij de trainingen van het seniorenteam en bij één van de veteranenteams van de club. Dus ze zijn nog niet van mij af, ha, ha...".

Nationale team evenementen?

Wim: "Ik heb mijn caps verdient tijdens het EK te Barcelona en het WK te Porto". Was tevens mijn hoogtepunt. Tijdens mijn debuut in het toprolhockeyland Spanje van de gastheer winnen in een uitverkocht stadion. Live op de landelijke tv. Geweldig was dat. Een keeper kan dan zijn waarde bewijzen. Dat was misschien wel mijn allerbeste wedstrijd ooit. Ik kan het mij nog herrinneren als de dag van gisteren".

Wie bewonder je het meest?

Wim: "Mijn broer om zijn sportmentaliteit".

Je levensmotto?

Wim: "Geniet van het leven!"

Ga je met je ervaring nog iets voor de club betekenen?

Wim: "Ja zeker. Ik ben gevraagd om bij de club de jeugdkeepers te gaan trainen. Dat ga ik met veel plezier doen. Want keepen is zo gaaf. Je bent zo bepalend voor het teamresultaat. Iedere fout van een keeper is een tegendoelpunt. Met iedere save, blijft het team in de wedstrijd".

Wil je nog wat tegen de leden van de club zeggen?

Wim: "Geniet van ieder moment om met je teammaten je favoriete tak van sport te bedrijven. Zo heb ik het gedaan. Een fantastische tijd gehad. Gelachen, gehuild. Vreugde en pijn. Ik had het niet willen missen. Doe het zelfde!

Wim ontvangt met een glimlach het unieke cadeau van zijn teamgenoten. Foto: Jordy Veerman


197 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017