Zoeken
  • Door: Geschiedenis Commissie E.H.R.C. Marathon

Rolschaats vriendinnen voor het leven

De R in de afkorting E.H.R.C. Marathon staat niet voor het woord rolhockey zoals zo velen denken maar voor het woord rolschaats. Volledig is het de Eerste Haagse Rolschaats Club Marathon welke in het jaar 1947 werd opgericht. In de verenigingsstatuten staan naast rolhockey nog twee rollende van takken genoemd: het hardrijden (het huidige inline speed skating) en het kunstrijden.

Het hardrijden werd binnen de vereniging beoefend op de Marathon Rinck aan de Savornin Lohmanlaan te Kijkduin doch heeft op rolschaatsbaan Zuiderpark nooit haar bestaansrecht gehad. Wel het kunstrijden, zowel op de Marathon Rinck als rolschaatsbaan Zuiderpark of zoals in het verleden werd genoemd: de Zuiderparkbaan.

Kunstrijden op de rolschaats

Altijd een populaire tak van sport geweest. Zowel bij de beoefenaars als bij de toeschouwers. Helaas eindigde in de jaren 80 deze discipline bij de vereniging. De hoop is dat het ooit weer terugkeerd als rolschaats activiteit bij de vereniging. Dat het veel heeft betekend geeft een groepje oud kunstrijdsters aan die nog steeds regelmatig bij elkaar komen. De kunstrij rolschaatsen zijn in middels ingeruild voor een bruch-,lunch- diner of high tea bijeenkomsten. Vele gespreksonderwerpen zijn dan aan de orde maar ook altijd toch weer een vergeelde rolschaatsfoto, een rolschaatsanecdote. Ja, na al die jaren hebben ze elkaar nog steeds veel te vertellen. Men zegt wel eens: "sport verbroedert". Dat is zeker waar voor deze mooie groep oud-kunstrijdsters van de E.H.R.C.Marathon.

Kijk onder het item Erfgoed van deze website en zoek de foto's op van deze dames in hun jongere sportieve jaren.

Augustus 2018. Daar zitten ze dan. Rolschaatsvriendinnen voor het leven. Starten links en dan rechtsom: Finny Beekhuizen, Anneke vander Wal, Astrid Teunissen, Anita Ooms, Lily Verbeek, Corrie Vermeeren, Anneke Oudewaal en Helen de Jonge. Niet op de foto maar wel van deze unieke groep uitmakend: Trudi van der Ven en Ciska Schaap.


101 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017