Zoeken
  • Door: Geschiedenis Commissie E.H.R.C. Marathon

Rob Olthoff krijgt zilveren ster Haagse sporticonen

Oud rolhockey international Rob Olthoff (74 jaar) heeft afgelopen donderdag 26 april vanwege zijn sportprestaties in de tak van sport rolhockey de zilveren ster Haagse sporticoon ontvangen. In het bij zijn van zijn familie kreeg zijn zilveren ster een prominente en meer als verdiende plaats aan de Wall of Fame in sportcampus Zuiderpark.

De grote Haagse sporthelden hingen er al. Europese-, wereld- en olympische kampioenen. Maar de gemeente Den Haag vond dat er meer (oud) sporters waren die een grote rol hebben gespeeld in de Haagse sportgeschiedenis. Men dacht daarbij aan trainers, scheidsrechters en journalisten. Tientallen zilveren ‘sterren’ verschenen nadat het zwarte doek door de betrokkenen zelf of door familie naar beneden was getrokken. Een bonte parade aan namen in de Haagse sportgeschiedenis verscheen aan de tientallen aanwezigen. Sterren van spelers als de voetballers Aad Mansveld tot Aad de Mos, van scheidsrechters als Dick Jol tot John Blankenstein en namen als ir. Ad van Emmenes tot Fred Racké als vertegenwoordigers van de sportjournalistiek. Zo ook Rob Olthoff. Zij werden allen opgenomen in de Wall of Fame van Haagse Sporticonen.

Bescheiden man

Zoals altijd was Rob Olthoff nuchter met weer een eervolle erkenning. Olthoff: "Natuurlijk voel ik mij vereerd en ben ik dankbaar maar het mooiste vind ik dat mijn onderbelichte sport rolhockey weer eens in de schijnwerpers is komen te staan" Ook zijn zoon Rutger was aanwezig, hij was speciaal voor deze bijzondere uitreiking uit het buitenland overgekomen: "Mijn vader is een bescheiden man. Wat gun ik hem deze ere status. Dit heeft hij echt verdiend. Als familie zijnde raakt ons dit echt. Dank je wel Gemeente Den Haag".

Frans Leermakers

Sportwethouder de heer Rabin Baldewsingh en groot initiator van de Wall of Fame, eerde in zijn laatste publieke optreden als wethouder ook nog zijn rechterhand Frans Leermakers die een boek mag gaan schrijven over de Haagse sportgeschiedenis en vertelde tot groot genoegen van de aanwezigen dat er een virtueel Haags sportmuseum zal gaan komen.

Omschrijving

Ja Rob..., daar "hang" je nu dan tussen al die Haags sporticonen. Toch wel een mooie erkenning voor al je mooie sportprestaties. Op je zilveren ster hebben ze naast je geboortedatum 27-10-1944 het volgende geschreven:

- 1960 - 1980 : Prominente speler bij de Haagse verenigingen R.C. Residentie en H.R.C. Hollandia;

- 1969 - 1976: Eerste internationale rolhockeyprof bij Hockey Novara (Italie);

- 1969 - 1974: Zes maal op rij landskampioen met Hockey Novara in toprolhockeyland Italie;

- 1971 : "All time" topscorer in Italie met 71 doelpunten;

312 Oranje caps en werd in 1963, 1967 en 1969 derde tijdens de Europese Kampioenschappen.

Zowel de Gouden- als Zilveren sterren zijn openbaar te bezichtigen in Sportcampus Zuiderpark.

De 74 jarige Rob Olthoff naast zijn zilveren ster in sportcampus Zuiderpark


104 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017