top of page
Zoeken
  • Door: Geschiedenis Commissie

#throwbackthursday

Het is donderdag en dat betekent dat we op social media weer veel Throwback Thursday foto’s kunnen verwachten. Throwback Thursday is een terugkerend thema waarbij foto’s uit het verleden worden gepost en van de hashtag #throwbackthursday en #tbt worden voorzien. Throwback Thursday start volgens sommigen

al in 2003. De eerste keer dat de hashtag #ThrowbackThursday wordt gebruikt op Instagram is in 2011. Daarna werd het al snel een digitale hit.

De foto dient minimaal 5 jaar oud te zijn en het is natuurlijk erg leuk om de oude rolschaatsfoto’s te zien van vrienden en kennissen zoals ze waren in het verleden. Hierin ligt waarschijnlijk ook voor het grootste deel de charme en daardoor de aanhoudende populariteit van de Throwback Thursdays.

1978, 7 februari, 40 jaar geleden. De rolschaatsbaan (sinds 1958) met de bekende Eternit beplating is na 20 jaar rolschaatshistorie volledig verwijderd. Ook het kleedkamergebouw met de karakteristieke geluidstoren werd tot aan de grond toe gelijk gemaakt. Het Paviljoen was het enige wat bleef staan. We kregen er een fantastische rolschaatsbaan voor terug. Met een betonvloer op een enorme onzichtbare funderingsconstructie. De enige out-door rolschaatsbaan van Europa waar géén scheuren in de betonvloer zichtbaar werden. En nog steeds niet. Met dank aan de Gemeente Den Haag.


200 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017 

bottom of page