Zoeken
  • Door: Geschiedenis Commissie

Cluboprichter in Wall of Fame

Afgelopen zomer werd Sportcampus Zuiderpark geopend. Breedtesporthal A werd de rolhockeyhal en wat was het gaaf dat wij ons jubileumtoernooi in de topsporthal hebben mogen organiseren. Een cadeau van de Gemeente Den Haag vanwege ons 70 jarig bestaan. Deze plaatjes gingen de gehele internationale rolhockeywereld over. Wat is daar in Den Haag op rolhockeygebied allemaal mogelijk? We zijn dan ook een trotse gebruiker van deze accommodatie geworden.

In dit nieuwe iconische sportcomplex lopen iedere dag sportstudenten, onderzoekers en top- en amateursporters rond. Ter inspiratie voor alle “bewoners” en bezoekers is er nu een Wall of Fame onthuld, waarop alle Haagse Europees- en Wereldkampioenen én medaillewinnaars op Olympische Spelen te zien zijn met een gouden ster.

Wethouder Baldewsingh

Op de sterren staan de prestaties van de sporters vermeld. Momenteel bevat de wand zo’n 165 sterren, waarvan de eerste dateert uit 1906. Wethouder Rabin Baldewsingh opende de Wall op dinsdag 20 februari samen met oud-volleyballer Peter Blangé, oud-hockeyster Lisanne Lejeune, beachvolleybalduo Brouwer/Meeuwsen, atletiektalent Glenn Kunst en toekomstig handbaltopper Jesse van der Linden. Deze laatste twee vertelden hoe zij hopen hun naam ook op deze Wall terug te gaan zien.

Namen

Veel sporters waren aanwezig bij de opening. Oud-zwemster Ria van Velsen, 74 jaar en Europees kampioen rugslag in 1962, was de oudste aanwezige sporter. Maar ook recenter bekende sporters als Carola Uilenhoed, Tim Abbenhuis, Joey ten Berge, Katja Roose en Sam van der Ven lieten de kans om als eerste de Wall te bekijken niet voorbij gaan. Andere bijzondere aanwezigen waren bijvoorbeeld de 93-jarige echtgenote van wijlen Frits Ruimschotel, bronzen waterpoloër van de Spelen in 1948 en een kleinzoon van voetballer Harry Dénis, bronzen medaillist op de Spelen van 1920 in Antwerpen.

Henk Ooms

Eén van onze cluboprichters is wielrenner Henk Ooms. Als kampioen van Nederland werd hij geselecteerd voor de Olympisch wielerploeg om deel te nemen aan de 6e Olympische Spelen te Berlijn (1936). Tijdens deze Spelen won hij daar samen met Bernard Leene een zilveren medaille op de 2.000 meter sprint op het onderdeel tandem. Nog steeds wordt zijn naam herrinnerd daar er in een Amsterdamse wijk met straatnamem van Olympische deelnemers, een straat met de naam Henk Ooms Pad naar hem is vernoemd. En als Hagenaar hangt er sinds vorige week nu ook een ster aan de Wall of Fame in sportcampus Zuiderpark. Iets om héél erg trots op te zijn.

Ontmoetingsplaats

Iedereen met een hart voor sport komt samen in deze sportcampus: (top)sporters, studenten, sportliefhebbers en onderzoekers. Om te trainen, kennis op te bouwen of te genieten van nationale en internationale toernooien. Sportcampus Zuiderpark is hiermee een belangrijke nieuwe ontmoetingsplaats in de nationale én internationale sportwereld en zodoende de meest passende plaats voor een Wall of Fame.

Gerucht

In de toekomst wordt de Wall of Fame nog uitgebreid met iconische sporters en trainers die niet hun prijzen hebben gewonnen op een EK, WK of Olympische Spelen maar wel een grote rol hebben gespeeld in de Haagse sportwereld.

Het gerucht gaat rond dat er een Haagse rolhockeyer hiervoor in aanmerking gaat komen. Wie zal dat zijn?

Trots! Eén van onze cluboprichters heeft een ster gekregen aan de Wall of Fame in sportcampus Zuiderpark


109 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017