Zoeken
  • EHRC MARATHON

Bitjes voor je gebit

Rolhockey is een non-contactsport waarbij contact regelmatig aan de orde is. Je gebit is een kostbaar bezit. Een ongecontroleerde actie van je tegenstander, verkeerd vallen of niet opletten kunnen gevolgen hebben voor je gebit. Een gebitsbeschermer biedt bescherming voor je tanden, mond en lippen. Informeer eens bij je tandarts en laat je adviseren.

Er zijn natuurlijk meerdere takken van sport waar dit aan de orde is. In het jaar 2015 ging de hockeysport overstag door voor een ieder het dragen van een mondbeschermer in georganiseerde wedstrijden verplicht te stellen. Het besluit Het besluit van de hockeybond kwam na een advies van een speciaal ingestelde taskforcegroep aan de medische commissie van de KNHB.

Berucht

De taskforcegroep deed onderzoek naar de gevolgen van het wel of niet dragen van mondbeschermers. Dit onder andere naar aanleiding van het beruchte incident met hockeyspeler Seve van Ass in november 2013. In een competitiewedstrijd een tegenstander met zijn stick in het gezicht van de speler Seve van Ass, waardoor Van Ass tien tanden verloor. Nadien brandde in de hockeywereld de discussie los over het al dan niet verplicht stellen van gebitsbescherming.

Gevallen

Uit het onderzoek van de bond blijkt dat er ongeveer 5900 gevallen per jaar zijn waarbij hockeyers letsel oplopen aan de mond. Dit loopt uiteen van een tand door de lip, een gebroken of losse tand tot aan een gebroken kaak of tanden die uit de mond vallen. "Ik verwacht dat net als tien jaar geleden toen we de scheenbeschermers verplicht stelden, de mondbeschermer snel wordt geaccepteerd", vertelde bondsdirecteur Erik Gerritsen na de beslissing. De KNHB was de eerste hockeybond ter wereld die de mondbeschermer verplicht stelde.

Ook de wereldtoppers van het F.C. Barcelona rolhockeyteam dragen ter bescherming een "bitje".


36 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017