Zoeken
  • Door: Bestuur E.H.R.C. Marathon

BREAKING NEWS, Jubileum toernooi in topsporthal

De locatie van het jubileum toernooi met de evenementnaam "E.H.R.C. Marathon 70th anniversary tournament", welke het komende weekeinde gaat plaatsvinden in sportcampus Zuiderpark, is in het inmense sport- en onderwijscomplex verplaatst van de breedtesporthal naar de topsporthal.

Het is voor de vereniging al uniek dat zij in de groene long van de stad (Het Zuiderpark) de al oude rolschaatbaan Zuiderpark bezit en sinds kort ook indoor mag rolhockeyen in het op 100 meter verderop liggende iconische sportcampus Zuiderpark. Welke (internationale) sportvereniging bezit deze ongekende accommodatie mogelijkheden? Maar nu in de topsporthal, wat is er aan de hand?

Sportvloer

Om een antwoord te geven op de (sportieve) ambitie van onze vereniging heeft E.H.R.C. Marathon een trainings- en wedstrijdplek gekregen in de sportcampus. Hiermee kan de vereniging zich verder ontwikkelen. De eigenaar (gemeente Den Haag) heeft het mogelijk gemaakt dat op alle lokaties de sportvloeren een kwaliteit hebben gekregen waar het spel rolhockey op gespeeld kan worden.

Groeiplan

De accommodatie bezit o.a. twee aan elkaar geschakelde Breedtesport hallen, Breedtesport hal A en Breedtesport hal B. Er is een groeiplan overeengekomen. Als de club tijdens haar thuiswedstrijden in Breedte sporthal B laat zien dat het aanbod van 250 zitplaatsen voor het rolhockeypubliek niet voldoende zal blijken wordt de club voor haar thuiswedstrijden Breedtesporthal met A met 450 zitplaatsen aangeboden. Dat is een mooi groeiplan voor de club. Laten we met Breedtesport hal B beginnen.

Toprolhockey

Met enig bravoer heeft de club voor haar jubileum toernooi Breedtesporthal A gereserveerd omdat er bij zo'n speciaal evenement nieuwe maar ook oude gezichten worden verwacht. De gemeente herkent ons als sportliefhebbers met een zeer warm hart voor het rolhockey in de topsportlanden. Het niveau en omgeving waar onze favoriete tak van sportvolledig tot haar recht komt. Om ons te belonen voor de goede inzet gedurende de afgelopen jaren om het Haagse rolhockey weer te laten herleven zochten ze een mooi cadeau voor de club. Wat geef je dan? Bloemen? Een medaille? Een inspirerend woord? Nee, ze bedachten iets anders.

Verjaardagscadeau

De (sport) wethouder met zijn fantastische (beleids) sportambtenaren bedachten iets anders. We maken het voor deze club, speciaal voor het jubileum toernooi, mogelijk dat zij het internationale jubileumtoernooi in de topsporthal van de sportcampus mogen laten plaats vinden. Wat een geniaal 70e verjaardagscadeau! Nee, we gaan het komende weekeinde géén bordje "Uitverkocht" ophangen. De 3.500 zitplaatsen in de hal, waar enkele weken geleden de tennissers tijdens de Davis cup nog een spectaculaire overwinning behaalden, zullen niet in zijn geheel zijn bezet. Verre van dat zelfs. Maar wat een omgeving om daar het spel te spelen. Wat een mooie plaatjes gaat dat opleveren. In alle uithoeken van de mondiale rolhockeywereld zal men verheugd reageren. Dat dát in de stad Den Haag mogelijk is. Ja, wij zijn er ook een beetje stil van. Het komende weekeinde wordt een historisch hoogtepunt in de 70 jarige clubgeschiedenis. Gemeente Den Haag, dank je wel!

De topsporthal, onderdeel van sportcampus Zuiderpark, is in het weekeinde van 21 en 22 oktober het decor van de rolhockeyers.


246 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017