Zoeken
  • Door: Geschiedenis Commissie

Een terugblik: 1951, R.E.S.G. Walsum en E.H.R.C. Marathon wereldsportnieuws

In de begin jaren van onze vereniging werd er al indoor rolhockey gespeeld. Hetzij provisorisch. Om in de wintermaanden te kunnen blijven hockeyen werd regelmatig de Fruit- en Groenten veiling Poeldijk omgetoverd tot rolschaatsbaan en werden van pallets tribunes gebouwd. Na goedkeuring van de overheid had de Nederlandse sportwereld een primeur door als eerste na de wereldoorlog een Nederlandse en een Duitse sportploeg tegen elkaar te laten uitkomen.

Dat was in 1951 dus bij het rolhockey. Voor ruim duizend toeschouwers won R.E.S.G. Walsum met 6-1 van onze eerste E.H.R.C. Marathon seniorenspelers. Op de foto zijn de E.H.R.C. Marathon spelers Tom Ooms (nummer 3) en Dik Verbeek (nummer 5) zichtbaar.

1951, Poeldijk (5 km vanaf rolschaatsbaan Zuiderpark) R.E.S.G. Walsum - E.H.R.C. Marathon


41 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017