Zoeken
  • Door: Bestuur E.H.R.C. Marathon

Stad Den Haag gaat voor de titel Europese Sporthoofdstad 2021

Dat we als sportvereniging weer in het Haagse zichtbaar zijn geworden is een knappe prestatie en dit resultaat is mede tot stand gekomen door een Gemeente dat sport hoog in het vaandel heeft staan. Den Haag heeft vandaag te horen gekregen dat de stad in de race blijft voor de titel van Europese Sporthoofdstad in 2021. In de finale neemt Den Haag het op tegen Lissabon. Onze club is trotse supporter van de Haagse kandidatuur voor Europese Sporthoofdstad in 2021. Duimen jullie mee? Sport maakt Den Haag sterker!

In de race

De stad Den Haag blijft in de race voor de titel Europese Sporthoofdstad in 2021. Een jury van drie Europese universiteiten heeft de bidbooks van Den Haag, Lissabon en Riga beoordeeld en geconcludeerd dat het Haagse bid van dusdanige kwaliteit is, dat de stad zich met recht finalist mag noemen. In de finale neemt Den Haag het op tegen Lissabon. Wethouder Baldewsingh: “Ik ben trots dat Den Haag bij de laatste twee steden behoort die gaan strijden om de titel Europese Sporthoofdstad 2021. Ons bidbook beschrijft wat we in de afgelopen periode hebben gedaan en wat we in de toekomst gaan doen om de ambitie van 100% sportdeelname in 2030 te realiseren. Het bidbook is daarmee naast een ‘bieding’ ook een mooie samenvatting van sport in Den Haag. Met de boodschap dat de Haagse sport van en voor iedereen is, ongeacht achtergrond, leeftijd, beperking of inkomen en ongeacht of het top- of breedtesport betreft, hebben we indruk op de jury kunnen maken.”

Steun

De Haagse kandidatuur heeft steun ontvangen van de Nederlandse regering, IOC NL, NOC*NSF, Nederlandse sportsteden, NGOs, maatschappelijke organisaties, bedrijven en sportverenigingen. Deze support gaf aan dat het beleid van de gemeente Den Haag breed wordt ondersteund. Sport maakt Den Haag sterker! Begin november bezoekt een jury van Europese sportexperts beide finalisten. Deze jury bepaalt uiteindelijk welke stad zich mag kronen tot dé sporthoofdstad van Europa in 2021. Dit wordt op 6 december door organisator ACES Europe in Brussel bekend gemaakt.


30 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017