Zoeken
  • Door: Accommodatie Commissie

Haalbaarheidstudie Rollerclubhuis op Zuiderparkbaan

Om de ontwikkeling van de rolsporten in het Zuiderpark te stimuleren is een sociale en sportieve ontmoetingsplaats uiterst noodzakelijk. Waar onze leden en gasten in een sportieve omgeving voor en ná onze trainingen dan wel sportevenementen elkaar kunnen ontmoeten. Dat we als vereniging zijnde in het jaar 2017 niet weer 6 maanden (het outdoor seizoen) op een terras van het Paviljoen moeten leven. Dan kunnen we de momenteel in opslag zijnde fraaie sportfoto's, ontvangen sportvaantjes en de gewonnen (internationale) sportbekers welke wij moesten verwijderen weer terug laten keren. Is er weer een sportieve omgeving wat de rolsporten uitademt.

Het bestuur heeft inmiddels een haalbaarheidsonderzoek gestart en het eerste overleg met de Gemeente heeft inmiddels plaatsgevonden. De doelstelling is om per april 2017 (start out door seizoen) de eerste gasten aan het Rollerclubhuis te kunnen ontvangen. 2017 is het jaar dat wij als vereniging onze 70e verjaardag gaan vieren.

Voor vragen: accommodatie@ehrcmarathon.com

======================== eerdere berichten over dit onderwerp ==========================

Als de vereniging en de Haagse rolsporten zich verder willen ontwikkelen is het absoluut een must dat er op rolschaatsbaan Zuiderpark een Rollerclubhuis gaat komen. De afgelopen twee jaar is gebleken dat de gewijzigde bestemming van Paviljoen Rolschaatsbaan Zuiderpark een averechtse werking heeft op de gewenste ontwikkeling van het fenomeen Zuiderpark, rolplace to be!

Gezien de doelstellingen van de huidige exploitant, commerciële horeca zonder sportkarakter, ontstaat er een situatie op rolschaatsbaan Zuiderpark dat niet overeenkomt met de wensen van de leden van onze vereniging en de sportieve bezoekers aan onze rolsport evenementen. Momenteel leven deze groepen tijdens trainingen en wedstrijden buiten op het terras van Paviljoen rolschaatsbaan Zuiderpark wat inmiddels een naamswijziging (sinds 1958) heeft ondergaan.

Inpassingsstudie

Onder leiding van de Gemeente Den Haag, als eigenaar van de rolschaatsbaan, is er een huisvestings inpassingsstudie uitgevoerd wat tijdelijke rolsport inwoning in het Paviljoen betekende doch dat is uiteindelijk uitgedraaid op een onwerkbare situatie. Momenteel zijn we goed in gesprek met de Gemeente Den Haag om achter het doel kleedkamer zijde een tijdelijk Rollerclubhuis te krijgen. Door de diverse ontwikkelingen missen we al jaren die sociale sportieve plek op onze accommodatie waar onze leden en gasten in een sportieve omgeving voor en ná onze trainingen dan wel sportevenementen elkaar kunnen ontmoeten.

Eigen home

Om de losse inrichting voor het Rollerclubhuis te kunnen financieren zal de vereniging binnenkort een sponsoractie gaan starten. Als de genoemde tijdelijke huisvesting daadwerkelijk wordt gerealiseerd moet deze natuurlijk worden ingericht met meubilair en andere gezellige inrichtingselementen. Ook zullen de fraaie sportfoto's, ontvangen sportvaantjes en de gewonnen (internationale) sportbekers weer terug keren in het door ons zo gekoesterde eigen home, het Rollerclubhuis.

Sponsoractie

Het Rollerclubhuis is een absolute must bij het verder ontwikkelen van onze inmiddels weer groeiende vereniging, van de Haagse rollersport onder het motto: Zuiderpark, rolplace to be! Wij zijn een maatschappelijk betrokken sportvereniging en kiezen daarom voor duurzaamheid. Wij willen duurzame meubels en spulletjes aanschaffen, conform het begrip second life of het hippe woord vintage. Organisaties als de kringloopwinkel, marktplaats of particulieren zullen als leveranciers gaan optreden. Om de inrichting te financieren zijn gaan we binnenkort de sponsoractie "Digitale rolhockeyballen te koop! starten.

Tijdelijke huisvesting Rollerclubhuis Ontwerp: E.H.R.C. Marathon


79 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017