Zoeken
  • Door: Accommodatie Commissie

Zondag 11 september, géén topklasse wedstrijd

Naar aanleiding van de negatieve berichtgeving over de nieuwe rolsportvloer op onze sportaccommodatie in het Zuiderpark heeft de Nederlandse Rollersports Bond de rolschaatsbaan afgelopen dinsdagavond gekeurd en afgekeurd. De keuring vond plaats naar aanleiding van de geplande topklasse wedstrijd E.H.R.C. Marathon - Kon. Modern S.C.W. komende zondag 11 september.

Door de uitvoerende afdeling van de Gemeente is een verkeerde rolsportvloer aangebracht. Het is niet de beloofde toprolsportvloer waarvoor de Wethouder Sport budget heeft vrijgemaakt. De huidige rolsportvloer is schaatsbaar doch met dit eind resultaat was een lagere financiële investering mogelijk geweest. Er zal nog wel met de uitvoerende aannemer door de Gemeente worden gesproken, de laatste laag waarop de rolschaatsers schaatsen is inmiddels los gekomen van de onderliggende laag. De hechting heeft niet goed plaats gevonden.

Boarding

De rolsportvloer kwaliteit is niet de reden van de afkeuring. De reden is de kwaliteit van de boarding, welke deels was gedemonteerd vanwege het aanbrengen van de nieuwe rolsportvloer. Bij de hermontage zijn delen niet goed aangebracht waardoor de veiligheid van de sporter tijdens wedstrijden in het geding kan komen. Onze vereniging heeft deze onvolkomenheden vrijdag 2 september, na het vrijgeven van de rolschaatsbaan, gemeld bij de verantwoordelijke van de Gemeente Den Haag. Pas na de afkeuring is door de Gemeente herstel toegezegd. De toezegging is dat vrijdag 9 september alles is opgelost. Tot donderdagavond 8 september waren er nog géén vaklieden op de rolschaatsbaan te bekennen.

Herkeuring

Nadat de rolschaatsbaan weer veilig is voor de wedstrijd rolsport zal de Nederlandse Rollersports Bond de rolschaatsbaan wederom gaan keuren. Wij hopen dat het herstel en de herkeuring soepel gaat verlopen zodat onder andere de opvolgende topklasse wedstrijd van ons seniorenteam op zondag 25 september gewoon kan worden gespeeld.

Consequenties

Het is momenteel nog niet duidelijk wat er met de wedstrijd van 11 september gaat gebeuren. Worden er wedstrijdpunten in mindering gebracht? Krijgt de vereniging een boete? Kan de geannuleerde wedstrijd alsnog worden gespeeld? Feit is dat onze vereniging van de Nederlandse Rollersports Bond een dispensatie heeft om van 1 april tot en met 1 oktober voor de topklasse op rolschaatsbaan Zuiderpark haar thuiswedstrijden te organiseren. Na en voor deze data is alleen nog indoor rolhockey toegestaan.

Vervolg

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen heeft onze vereniging een schrijven opgesteld en deze aan de Gemeente Den Haag voorgelegd. Als reactie heeft ons Bestuur een uitnodiging ontvangen om op maandag 12 september over de ontstane situatie te komen praten.


7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017