Zoeken
  • Door: Technische Commissie Rolhockey

Portugal ná 18 jaar weer Europees rolhockey kampioen

Ze hebben er lang naar uitgekeken. Vele projecten gaven niet het resultaat. Aartsrivaal Spanje behaalde maar liefst 7 keer achtereenvolgend de titel. In 2014 ging Italië verrassend met de beker er van door. Maar nu is het dan gelukt. Na 18 jaar is Portugal weer Europees rolhockeykampioen. In eigen huis werd regerend Europees kampioen Italië verslagen. Na de voetballers nu dus de rolhockeyers. Het is weer feest in Portugal.

========================= eerdere berichten over dit onderwerp ==========================

In toprolhockeyland Portugal is in Oliveira de Azemeis de "Salvador Machado" sporthal klaar voor de 52e editie van de Europese Kampioenschappen rolhockey landenteams. Van maandag 11 juli tot en met zaterdag 16 juli met acht nationale teams als Italië (titelverdediger), Spanje (tweede van de wereld), Portugal, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Engeland en Oostenrijk. Nederland zal niet deelnemen.

Het toernooi is verdeeld in twee delen. Gedurende de groepsfase (maandag tot woensdag), zijn de teams verdeeld in twee groepen: Italië, Frankrijk, Duitsland en Engeland in groep A en Spanje, Portugal, Zwitserland en Oostenrijk in groep B. De tweede fase is de knock-out fase (donderdag tot zaterdag) waar de kruisfinales moeten leiden tot de definitieve ranking.

TV uitzendingen

Alle 24 wedstrijden worden door Cerh TV, het online kanaal van de Rink Europees Comité Hockey, live uitgezonden. Ook de zenders RTP voor Portugal, Teledeporte voor Spanje en Raisport voor Italië. De Cerh persdienst zal ook zorgen voor informatie via de website (www.cerh.eu), Facebook en Twitter accounts. Vanuit Nederland is het aanvangstijdstip een uur later dan het programma aangeeft.


16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017