Zoeken
  • Door: Communicatie commissie

Olympisch rolhockey en het RTV programma Sportzomer

Op woensdag 10 augustus werd uiteindelijk de reportage van Paul van der Gaag op radio NPO 1 uitgezonden.

Uitzending gemist? http://www.nporadio1.nl/sportzomer-2016/onderwerpen/369621-vergeten-sport-rolhockey

====================== eerdere berichten over dit ontwerp ==============================

Deze zomer wordt weer een onvervalste sportzomer, bomvol legendarische sportmomenten. Met het EK voetbal, de Olympische Zomerspelen en de Tour de France kunnen we weer rekenen op heel wat live sportdrama bij de Nationale publieke omroep. Gedurende deze periode zal het radio en tv programma Sportzomer, met een groot aantal uitzenduren, weer hoge kijk- en luistercijfers gaan opleveren.

Op NPO Radio 1 gaat een team van de VPRO en BNR radio gedurende de Olympische Spelen aandacht besteden aan takken van sport die ooit een Olympische demonstratie sport zijn geweest. Zo ook het rolhockey. Want gedurende de Olympics van Barcelona in het jaar 1992 was het rolhockey één van de Olympische demonstratie sporten. Het werd een ongekend succes want het rolhockey was met haar bomvolle sporthallen de meest bezochte demosport van de 1992 Spelen.

Waarom

De vraag is dan natuurlijk waarom het rolhockey dan niet Olympisch is geworden. Het antwoord is eenvoudig. De wereldbond FIRS kon aan één van de vele eisen niet voldoen. Het ging om het aantal uren live af te nemen tv beelden. Aan deze commerciële eis kon de FIRS géén voldoende garanties geven en werd het rolhockey niet tot de Olympische familie toegelaten.

Interview

Afgelopen donderdagavond werden voormalige Olympiërs Patrick Zwaanswijk (lid van onze vereniging) en Franklin Hartkamp (oud lid van onze vereniging), op rolschaatsbaan Zuiderpark, bijna 25 jaar na dato naar hun Olympische ervaringen gevraagd. Dat leverde natuurlijk mooie uitspraken op. Want het is natuurlijk wel mooi om met je sport op het allerhoogste mondiale sportplatform te mogen uitkomen. Dat er ook een heden is bleek uit het feit dat Rob Verbeek (bestuurder bij onze vereniging) werd uitgedaagd om iets over de recente ontwikkelingen van het Nederlandse rolhockey te vertellen.

Het is nog niet bekend op welke datum, in de maand augustus, de 10 minuten durende reportage wordt uitgezonden.

Links Olympier Patrick Zwaanswijk en rechts Olympier Franklin Hartkamp, op rolschaatsbaan Zuiderpark, die voor de gelegenheid zijn bijna 25 jaar oude Olympische trainingsjack had aangetrokken.


6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017