Zoeken
  • Door: Accommodatie Commissie

Uitstel ingebruikname Sportcampus Zuiderpark

De bouw van Sportcampus Zuiderpark is vergevorderd. De buitenkant van het complex is nagenoeg gereed. Op dit moment ligt de focus van de werkzaamheden op de binnenkant. Recentelijk heeft de eigenaar (Gemeente Den Haag) een aangepaste planning van de aannemerscombinatie TeamSport Zuiderpark V.O.F ontvangen. Hieruit blijkt dat de voorgenomen oplevering in het najaar 2016 niet haalbaar is. Heden heeft de eigenaar deze situatie publiekelijk bekend gemaakt.

De verwachting is nu dat het gebouw in het voorjaar 2017 wordt opgeleverd. Vervolgens heeft de eigenaar tijd nodig om de accommodatie gebruiksklaar te maken. Door de latere oplevering kan Sportcampus Zuiderpark dus later in gebruik worden genomen. Hierdoor blijven onze indoor activiteiten voor als nog in de sporthallen Oranjeplein en Hogeveld.

Informatie

De komende periode wordt door de eigenaar de gevolgen van de latere oplevering in kaart gebracht. Zodra er meer bekend is, worden onze leden direct geïnformeerd. Voor vragen is onze Accommodatie Commissie beschikbaar via het mailadres accommodatie@ehrcmarathon.com.

-------------------------------------- eerdere berichten over dit onderwerp--------------------------------------------------

Sportcampus Zuiderpark. Een sport- en onderwijs gebouw moet functioneel zijn. Deze opgave lukt door architecten over het algemeen wel. Maar soms krijgen zij ook de kans om iets aan architectuur te doen. Wat architecten eigenlijk het leukste vinden. Zo ook in Den Haag. In het Haagse Zuiderpark. Om de zwarte bouwkundige doos moest een zogenaamde architectonische gevel komen. De eigenaar wil graag dat er op die locatie een icoon komt. Deze kans liet architectenbureau Faulkner Browns uit Newcastle Upon Tyne (Engeland) zich niet ontglippen.

-------------------------------------- eerdere berichten over dit onderwerp--------------------------------------------------

Komende zaterdag 4 juni kunnen we de bouwplaats van Sportcampus Zuiderpark en hierdoor dus het nu al iconische Haagse sportcomplex bezoeken. Neem een kijkje achter de schermen en werp een blik op de vele faciliteiten die de Sportcampus vanaf 2017 voor onze vereniging en andere Haagse sportverenigingen te bieden heeft.

Programma zaterdag 4 juni 2016: 10.00 uur Inloop met koffie Paviljoen Rolschaatsbaan Zuiderpark 10.15 uur Welkom voorzitter Dagelijks Bestuur E.H.R.C. Marathon 10.20 uur Toelichting Accommodatie Commissie E.H.R.C. Marathon 10.40 uur Lets walk 11.00 uur Open bouwplaats bezoek (met toelichting) 12.00 uur Einde open bouwplaats bezoek

Aanmelden voor dit programma, waarbij vrienden, vriendinnen, familieleden en partners ook welkom zijn, kan via het mailadres: accommodatie@ehrcmarathon.com.

--------------------------------------- eerdere berichten over dit onderwerp--------------------------------------------------

De zwarte ovaal had zo kunnen blijven maar het oog wil ook wat. De architect maakte een gevelontwerp en de opdrachtgever heeft er geld voor over. Daarom komt er een architectonische schil om de zwarte ovaal. Op een staalconstructie wordt er een houten onderconstructie uitgetimmerd waarna er een rvs-beplating op wordt gemonteerd.

Dat laatste zorgt voor een opvallend effect, zo is nu al zichtbaar. Het lijkt op een olievlek op het water. Dat heeft allerlei kleuren en die verschillen telkens als het daglicht er op staat. Zo'n effect geeft de rvs-beplating ook. De gevelbekleding vormt uiteindelijk een golvend lint rond de Sportcampus. Ja, het past in de groene omgeving van het stadspark. We krijgen iets moois. Maar eigenlijk wisten we dat al.

--------------------------------------- eerdere berichten over dit onderwerp--------------------------------------------------

Vanwege de vormgeving van het gebouw heeft de constructeur gekozen voor het bouwmateriaal staal. Uiteindelijk mag een Nederlandse staalbouwer, Oostingh staalbouw uit Katwijk de staalopdracht uitvoeren. Dit bedrijf heeft onder andere het ADO Den Haag Kyocerea voetbalstadion op haar referentielijst staan.​

--------------------------------------- eerdere berichten over dit onderwerp--------------------------------------------------

Op 100 meter afstand van onze outdoor accommodatie in het stadspark Zuiderpark worden de vormen van het uiteindelijk resultaat steeds zichtbaarder. Een accommodatie waar onderwijs, topsport en breedtesport bij elkaar gaan komen. Een accommodatie die ook voor andere evenementen als de sportevenementen geschikt zal zijn en kan inspireren tot hele mooie initiatieven. Sportcampus Zuiderpark is er dadelijk klaar voor.

De accommodatie kan vanaf januari 2017 vijf ambitieniveau's voor de rolhockeysport aanbieden. Het bezit diverse faciliteiten die ten dienste zal staan aan de organisatoren, aan de bestuurders. Zij kunnen met mooie sportevenementen veel tot stand laten komen. De accommodatie kan aan elk groeimodel van de nationale- en internationale rolhockeysport een antwoord geven. De accommodatie zal er klaar voor zijn. Het is aan de vereniging E.H.R.C Marathon, de sectie rolhockey van de Nederlandse Rollersports Bond maar ook aan de internationale rolhockeyorganisaties welke ambitie zij hebben en willen gaan waarmaken. De stad Den Haag kan onderdak bieden.

Mogelijkheden voor de tak van sport rolhockey

Er worden voor de tak van sport rolhockey in sportcampus Zuiderpark die hier onderstaande vijf sportmogelijkheden aangeboden.

Sportmogelijkheid 1

In breedtesporthal A, een rolhockeybaan in de internationale afmeting 40x20 meter, met een vaste rolhockeyvloer en demontabele/doorzichtige balustrade. Aantal vaste zitplaatsen 150. Aantal staanplaatsen 480.

Sportmogelijkheid 2

In breedtesporthal B, een rolhockeybaan in de internationale afmeting 40x20 meter, met een demontabele rolhockeyvloer en demontabele/doorzichtige balustrade. Aantal vaste zitplaatsen 500. Aantal staanplaatsen 480.

Sportmogelijkheid 3

In breedtesporthal A en B geschakeld, een rolhockeybaan in de internationale afmeting 40x20 meter, met een demontabele rolhockeyvloer en demontabele/doorzichtige balustrade. Aantal vaste zitplaatsen 650. Aantal staanplaatsen 240.

Sportmogelijkheid 4

In de topsporthal een rolhockeybaan in de internationale afmeting 40x20 meter, met een demontabele rolhockeyvloer en demontabele/doorzichtige balustrade. Aantal vaste zitplaatsen 2.000.

Sportmogelijkheid 5

In de topsporthal een rolhockeybaan in de internationale afmeting 40x20 meter, met een demontabele rolhockeyvloer en demontabele/doorzichtige balustrade. Aantal vaste zitplaatsen 3.500.

Wat gaan we doen met de outdooraccommodatie?

Koesteren! Die laten we nooit los. Op deze plek is sinds 1958 zoveel rolschaats- en rolhockeyhistorie geschreven. Het is inmiddels een rolsport hotspot geworden. Om dat te onderstrepen gaat de eigenaar in het voorjaar 2016 meerdere achterstallig onderhoud onderdelen weer in de goede staat brengen. En zeg nu zelf. Sporten in de buitenlucht blijft natuurlijk heerlijk. Zeker in zo'n mooie groenrijke omgeving als het Zuiderpark. Voor de droge sportvloer garantie hebben we vanaf januari 2017 de sportcampus Zuiderpark, 100 meter vanaf onze outdooraccommodatie gelegen. Dus we hebben over enige tijd binnen een straal van 100 meter, twee goede rolhockeyaccommodaties in Den Haag. Trots!

Meer info?

Wil je meer info over de outdoor- of indooraccommodatie? Daar hebben we de accommodatie commissie voor. Stel je vraag via het mailadres accommodatie@ehrcmarathon.com en binnen 24 uur heb je een reactie.

De architectonische schil Foto: Communicatie Commissie


72 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017