Zoeken
  • Door: Technische Commissie Rolhockey Senioren

Primeur in Den Haag, scheidsrechter op rolschaatsen

Komende zondag 17 april gaan we op rolschaatsbaan Zuiderpark een primeur beleven. De competitiewedstrijd hoogste Nederlandse klasse, E.H.R.C. Marathon - V.R.C. zal onder leiding van een scheidsrechter op rolschaatsen gaan plaats vinden. Er hebben inmiddels een aantal (internationale) proef wedstrijden met rolschaatsende scheidsrechters plaats gevonden maar in géén enkel land in de hoogste klasse wordt het inmiddels toegepast.

Twee

De wedstrijden kunnen prima met twee scheidsrechters op sportschoenen worden afgewerkt maar als de aanwijzing één scheidsrechter op een seniorenwedstrijd is wordt het onmogelijk voor deze scheidsrechter om het spel goed te observeren en de juiste beslissingen te nemen. De snelheden van de sporters zijn dermate dat géén enkele scheidsrechter het atletisch en conditioneel vermogen heeft om twee perioden van vijf en twintig minuten scherp te blijven. Concluderend kan worden gesteld dat twee scheidsrechters op sportschoenen kan maar één scheidsrechter op sportschoenen onmogelijk is.

Primeur

Aanstaande zondag is er één scheidsrechter voor de seniorenklasse in Den Haag aangewezen dus hebben we de primeur dat de scheidsrechter op rolschaatsen de wedstrijd zal gaan leiden. Voor scheidsrechters die niet of nauwelijks kunnen rolschaatsen is training of alleen nog als duo gaan optreden het antwoord. Deze situatie is ontstaan omdat de snelheden van de sporters omhoog zijn gegaan en om de sporters een goede begeleiding te geven is het goed als de hierboven genoemde ontwikkelingen worden ingezet.

Net als bij de Marathon 3vs3 Knock-out de scheidsrechter op rolschaatsen. Foto: Beer Fresco


11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017