Zoeken
  • Door: Technische Commissie Rolhockey

De Rob Olthoff Schaal is de inzet voor ons seniorenteam

De sectie rolhockey van de Nederlandse Rollersports Bond heeft de suggestie van een seizoensopening, door een wedstrijd tussen de Nederlands landskampioen en de Kampioen van de Nederlandse beker uit het laatste afgelopen rolhockeyseizoen, overgenomen. Het voorstel werd gedaan door enkele Nederlandse rolhockeyverenigingen en zal nu op 20 maart 2016 in Valkenswaard gaan plaats vinden.

Ook het voorstel om deze wedstrijd om De Rob Olthoff Schaal te laten verspelen werd aangenomen zodat vanaf heden de volgende definitie aan de vrije encyclopedie “Wikipedia” kan worden toegevoegd.

De Rob Olthoff Schaal is de prijs die de winnaar verkrijgt van de jaarlijkse rolhockeywedstrijd tussen de Nederlandse bekerwinnaar en de Nederlandse landskampioen uit het laatste en afgesloten rolhockeyseizoen. De prijs is genoemd naar de Nederlandse rolhockeyer Rob Olthoff die, met name in de jaren zeventig, als toprolhockeyspeler van een ongekend wereldniveau furore maakte in de internationale rolhockeywereld.

De wedstrijd om de Rob Olthoff Schaal wordt georganiseerd door de Nederlandse Rollersports Bond, sectie rolhockey en vindt jaarlijks een week voorafgaand aan de start van het nieuwe Nederlandse rolhockeyseizoen plaats. Deze wedstrijd zal ieder jaar op een andere Nederlandse locatie plaatsvinden. Het is de eerste prijs die door een team uit de hoogste klasse kan worden veroverd en het is tevens een seizoensopening in stijl. Het jaarlijkse evenement draait dan ook niet alleen om de kampioenen van het afgelopen rolhockeyseizoen. Ter promotie en ontwikkeling van de rolhockeysport wordt er op dezelfde dag door de organisatoren een breed sportprogramma aangeboden”.

Programma en locatie zondag 20 maart 2016: Opening rolhockey seizoen 2016

11:00 - 13:00 uur Jeugd rolhockey 13:20 uur Mistique Allrouns Dancers 13:30 - 14:30 uur Oud internationals 14:20 uur Mistique Allround Dancers 15:00 uur ERHC Marathon (Nederlands kampioen 2015) - VRC (Bekerkampioen 2015)

Rollerhal Valkenswaard, Schotelmansstraat 25 te Valkenswaard.

"Robert" Olthoff in de jaren zeventig als rolhockeyspeler van absoluut wereldniveau.


10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017