Zoeken
  • Door: Dagelijks Bestuur

Matchfixingschandaal

Momenteel is de betaald voetbal wereld in de war vanwege een gemeend matchfixingschandaal De integriteiteenheid van de Koninklijke Voetbal Bond heeft daar na een jaar onderzoek voldoende bewijs voor gevonden. maar wat doe je als sporter als je benaderd wordt om een match te fixen? Vanaf nu kan je als sporter terecht bij een speciale afdeling van de sportoverkoepelende NOC*NSF.

Onze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Rollersports Bond die op haar beurt is aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF en die heeft genoeg van de stelselmatige matchfixing in topsport want zij stelt een vertrouwenspersoon binnen de organisatie aan waar sporters zich kunnen melden als ze benaderd worden voor wedstrijdmanipulatie. Geert Slot van NOC-NSF: “Sporters zijn slachtoffers. In anonieme enquêtes geven zij aan dat ze vaak worden benaderd door allerlei illegale partijen om een match te fixen en dat ze eigenlijk niet weten niet wat ze daarmee aan moeten.”

Regulering

NOC*NSF wil naast de vertrouwenspersoon op drie andere manieren afrekenen met matchfixing: “We willen betere regulering op online kansspelen. Wedden op in welke minuut een strafkaart wordt uitgedeeld bijvoorbeeld moet echt verboden worden”, zegt Slot. Ook wil hij dat illegale aanbieders van online gokken beter worden aangepakt en dat de informatiepositie in de opsporing versterkt wordt.

Vertrouwenspunt Sport

Voor alle sporters en hun omgeving heeft NOC*NSF in samenspraak met de sportbonden het Vertrouwenspunt Sport opgezet. Want naast alle positieve kanten, heeft sport ook een keerzijde. Het gaat dan over afwijkingen van de regels, waarden en normen in de sport. Afwijkingen op het gebied van doping, matchfixing en seksuele intimidatie die de Olympische kernwaarden van respect, vriendschap en fair play aantasten. Daarom heeft NOC*NSF een Vertrouwenspunt in het leven geroepen. Hier kan je vragen stellen of meldingen doen over zaken die mogelijk in strijd zijn met de regels, waarden en normen in de sport. Dat kunnen persoonlijke dilemma’s of vervelende ervaringen zijn, maar je kunt er ook terecht wanneer je grensoverschrijdend gedrag van anderen wilt melden. In een vertrouwelijk gesprek met een vertrouwenspersoon of adviseur bespreek je wat je dwars zit en welke stappen je zou kunnen zetten om het aan te pakken. Je houdt zelf altijd de regie op wat er met je verhaal gedaan wordt. Zit je ergens mee? Bel het Vertrouwenspunt Sport, 0900 – 202 55 90 (gebruikelijke belkosten).

Info: www.nocnsf.nl


1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017