top of page
Zoeken
  • Door: Communicatie Commissie

Wethouder Baldewsingh inspireert en daagt uit

Tijdens de Nieuwjaarsborrel van afgelopen zondag 31 januari was de vereniging vereert door de aanwezigheid van de Haagse wethouder R. (Rabin) Baldewsingh (Sociale Zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport). Ook nam hij de gelegenheid om het woord te richten aan de aanwezigen. Dat deed hij op zijn inmiddels bekende enthousiaste en inspirerende wijze. Naast de complimenten aan de vereniging vroeg hij ook om medewerking en schotelde onze vereniging drie uitdagingen voor. Nee, eigenlijk gooide hij de vereniging drie handschoenen toe. Gaan wij één of meerdere handschoenen oppakken?

Uitdaging 1 in 2016: Zichtbaarheid

"Wat is rolhockey een fantastische flitsende sport. Waarom wist ik dat niet eerder? Ik zag jullie seniorenteam in Eindhoven live in actie. Ik heb genoten" vertelde de wethouder de aanwezigen tijdens de Nieuwsjaarborrel. "Jullie hebben iets moois in handen maar jullie zijn niet voldoende zichtbaar, werk daar aan!" aldus de wethouder. Hij wilt dat onze vereniging één van de Haagse sportpartners gaat worden in zijn campagne "In iedereen zit sport". Een campagne om het dagelijks bewegen en regelmatig sporten en gezond te leven te promoten waardoor het vanzelfsprekend wordt voor álle Hagenaars. Tijdens de campagne wordt het sportaanbod in de stad door de Haagse sportaanbieders op een aantrekkelijke en laagdrempelige manier gepresenteerd. In de maand juni 2016 wordt de campagne afgesloten op het Spuiplein voor het Stadhuis en op die plek kan E.H.R.C. Marathon zich profileren door in alle aandacht het rolhockey en de vereniging te tonen. Gaan wij deze toegeworpen handschoen oppakken?

Uitdaging 2 in 2017: Een Grand prix

De wethouder refereerde aan de roemrijke historie van de club. Een verleden met ups en downs. Als eerste rolschaats club van Nederland opgericht in 1947 en in 2017 dus de 70ste verjaardag. Dat moet worden gevierd. Dat kan natuurlijk met een drankje en een hapje maar wat zou het mooi zijn als er een soort grand prix komt. En met een grand prix bedoelt de wethouder een grote prijs, een groot meerdaags evenement. Met de naam The Hague Rink-hockey Grand Prix. Waar één ieder (locaal, regionaal, nationaal en internationaal) bij elkaar komt om van de doelstellingen van die jarige vereniging te genieten. En natuurlijk zal dan de outdoor accommodatie rolschaatsbaan Zuiderpark en de indoor accommodatie Sportcampus Zuiderpark als decor moeten gaan dienen. Gaan wij deze toegeworpen handschoen oppakken?

Uitdaging 3 in 2019: The World Roller Games

De vraag van de wethouder is of wij een structurele bijdrage kunnen gaan leveren aan het "binnen halen" van het internationale rolsport evenement The World Roller Games. Dit evenement (één keer per twee jaar) zal in 2017 voor het eerst worden georganiseerd door de wereldbond F.I.R.S. Een rolsportevenement in een stad ergens ter wereld. In drie weken tijd 10 WK's (112 WK titels) gelijktijdig van de 10 bij de F.I.R.S. aangesloten rollende takken van sport. In 2017 is de stad Nanjing (China) de gastheer.

Dit mega rolsportevenement met 6.000 rolsportatleten uit 100 landen geeft natuurlijk een enorme impuls aan de rolsport en kan de stad Den Haag naast publicitaire waarde ook economisch voordeel opleveren. Dit project kan en wil de vereniging niet trekken. Deze toegeworpen handschoen kunnen wij als vereniging niet oppakken. Dat zal voor onze vrijwilligers organisatie teveel onbeheersbare risico's opleveren. Dit megaevent staat dus los van de vereniging waarbij natuurlijk wel van de enorme rolsport know how binnnen de vereniging gebruik kan worden gemaakt. Er zal een project worden gestart met de naam "Bring The World Roller Games 2019 to The Hague". Een nog op te richten Stichting zal dan op een professionele wijze "het bid" moeten gaan voorbereiden.

De wethouder stimuleert, inspireert, faciliteert en daagt onze vereniging

uit ten behoeve van een mooie toekomst voor de rolsport in Den Haag


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017 

bottom of page