Zoeken
  • Door: Communicatie Commissie

Géén triple voor onze club

Door afgelopen zondag in Zaandam tijdens de N.R.B. Cupfinals 2015 de halve finalewedstrijd met 6-2 te verliezen kwam ons seniorenteam niet in de finale. Hierdoor heeft het seniorenteam na de fraaie recente titels van Nederlands- en BeNeLux kampioen, het seizoen géén extra glans gegeven. De bekertitel ging uiteindelijk verdiend naar het Brabantse Valkenswaardse R.C.

Natuurlijk was het teleurstellend dat coach Frans en teambegeleider José onze club niet aan de triple kon helpen maar dan het team toch echt meer moeten laten zien dan het tijdens de halve finale wedstrijd liet zien. Het team ging enthousiast van start doch naarmate de wedstrijd vorderde verloren zij de grip op de wedstrijd. “We gaven te veel cadeautjes weg waardoor onze tegenstander in een goed eindresultaat ging geloven. Overigens hebben we verloren van een goede tegenstander” aldus Frans.

Fouten

Onze senioren deden lang in de wedstrijd mee maar door onnodige individuele fouten werd er een gat in de tussenstand geslagen welke de Brabanders niet meer weggaven. Hierdoor ging de Valkenswaardse R.C. uiteindelijk als de terechte winnaar van deze halve finalewedstrijd naar de eindstrijd welke op dezelfde dag werd gespeeld. Joao: ”Ik speelde vandaag niet best en kon hierdoor helaas het team niet helpen om de triple te behalen”. In de andere halve finalewedstrijd rekende R.C. De Lichtstad uit Eindhoven met de duidelijke cijfers van 11-4 af met Z.R.C./Brunssum. In de eindstrijd liet Valkenswaardse R.C. duidelijk zien dat zij deze dag de sterkste waren want ook R.C. De Lichtstad moest het onderspit delven. Door de einduitslag van 13-3 werd het géén spannende finale.

Farewell

Met de nederlaag van afgelopen zondag is ook een einde gekomen aan een mooi rolhockeyseizoen 2015 voor de senioren en gaan een welverdiende winterstop houden. Maar natuurlijk zijn ze aanwezig tijdens de verenigingsactiviteit Merry Christmas! Games & Drinks op 20 december a.s. Het seniorenseizoen 2016 zal worden geopend met een wedstrijd tussen de bekerwinnaar 2015, Valkenswaardse R.C. en de regerend landskampioen 2015, E.H.R.C. Marathon. Overigens is onze stad aangewezen om de organisatie op zich te nemen van de N.R.B. Cupfinals 2016 welke in sporthal Oranjeplein zal worden verspeeld. Dit evenement zal in het teken staan van een Farewell-tour daar we als vereniging na ruim twintig jaar afscheid van deze sporthal gaat nemen. Vanaf januari 2017 gaan we naar de sportcampus Zuiderpark verhuizen.

Halve finalewedstrijd E.H.R.C. Marathon - Valkenswaardse R.C. Foto: E. Bal-Rijen


4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017