Zoeken
  • Door: Communicatie Commissie

BAM! ... Landskampioen 2015!

Zondag 29 november 2015 gaat de boeken in met het bericht dat E.H.R.C. Marathon in Zuid Limburg tijdens de allerlaatste speelronde van de Nederlandse Rollersports Bond competitie de landskampioenschap schaal juichend in ontvangst kon nemen. Dit werd bereikt door twee verdiende overwinnngen van 4-1 op ZRC/Brunssum en 3-2 op Valkenswaardse R.C.

Wat tijdens de één en na laatste speelronde niet lukte was tijdens de allerlaatste speelronde van de nationale rolhockeycompetitie niet aan de orde. Onze senioren behaalden afgelopen zondag in het Limburgse Brunssum de volledige winst uit de twee gespeelde wedstrijden en werd hierdoor niet alleen nationaal kampioen rolhockey maar haalden tevens de BeNeLux rolhockeytitel naar Den Haag.

Dubbelklapper

Deze dubbelklapper mag gerust als verrassend worden genoemd. Het was toch echt Kon. Modern S.C.W. die gedurende het gehele seizoen de koppositie innam doch het team begon steeds meer punten te verliezen terwijl ons team van de coaches Ton en Frans steeds beter in vorm raakten. Daar kwam ook bij dat de nu afgesloten competitie één van de meest bloed stollende edities is geweest. Géén enkel wedstrijdresultaat stond van te voren vast en hierdoor ontstonden uiterst spannende wedstrijden met in de allerlaatste speelronde, onze vereniging als de nieuwe kampioen.

Portugal

De eerste wedstrijd van de dag was tegen ZRC/Brunssum, het team wat tijdens de één en na laatste speelronde in Eindhoven de Hagenaars nog in de weg stond in hun poging om het Nederlands kampioenschap veilig te stellen. Coach Ton: “De jongens maken het allemaal veel te ingewikkeld, speel het simpel zoals vandaag en je laat je tegenstander alle hoeken van de baan zien”. Het was inderdaad E.H.R.C. Marathon die het spel dicteerde doch de snelle counters van ZRC/Brunssum zorgden ook voor gevaar. Onze laatste aanwinst uit Portugal, keeper Joao Pereira bleek weer een betrouwbare sluitpost te zijn. Uiteindelijk kwam er een verdiende 4-1 overwinning op het scoreboard te staan en was het Nederlands kampioenschap een feit.

Gezellig

Na een korte rustperiode stond er alweer een tweede zware wedstrijd op het programma. Ditmaal was het Valkenswaardse R.C. de tegenstander waarbij met het behalen van één wedstrijdpunt zelfs het BeNeLux kampioenschap mee naar Den Haag kon worden genomen. En dat deden onze senioren dan ook. Na een uiterst spannende wedstrijd werd het kampioenschap met een 3-2 overwinning veilig gesteld. Teammanager José:”Het was een spannende dag vandaag. De allerlaatste speelronde en dan zo’n ontknoping. Dit is wel mooi voor de gehele club. De lange terugreis naar Den Haag zal gezellig worden”.

Haags sportgala

De stad Den Haag eert haar kampioenen tijdens het jaarlijkse Sportgala doch het is toch wel lang geleden dat Den Haag de nationaal rolhockeykampioen binnen haar stadsgrenzen had. Na twaalf jaar is het weer zover. De Zuiderparkbaanbewoners schrijven de datum 29 november 2015 inmiddels met gouden letters en zullen tijdens het komende Haags Sportgala dan ook in smoking op de rode loper voor het Kurhaus te Scheveningen verschijnen.

Aanvoerder Daniel Franken met de kampioensschaal. Met zijn teamgenoten van rechts naar links Huey Verbeek, Richard Willemsen, Randy van Dongen, Joran Hartkamp, Oriol Rocabruna en Tiago Braga. Niet zichtbaar op de foto: Joao Pinto, Wim Meijer en Joao Pereira. Foto: E.Bal-Rijen


24 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017