Zoeken
  • Door: Technische Commissie Rolhockey Senioren

Senioren medekoploper in de competitie

Door afgelopen zondag in het Haagse Zuiderpark een winstpartij van 3-2 tegen de regerend landskampioen R.C. De Lichtstad uit Eindhoven te behalen en ondanks een nipte nederlaag van 2-3 tegen V.R.C. zijn onze senioren nu opgeklommen naar een gedeelde eerste plaats in de nationale rolhockey competitie.

Het fraaie rolhockeyprogramma leverde op onze rolschaatsbaan voor de rolhockeyliefhebber zeker mooie wedstrijden met een spannend scoreverloop op. Ook de Brabantse derby R.C. De Lichtstad uit Eindhoven tegen V.R.C. uit Valkenswaard werd in Den Haag uitgevochten. Na een ruime voorsprong verloren de landskampioenen ook deze wedstrijd doch nu in de laatste minuten met 6-5.

Redelijk

Onze coach Ton Meijer was redelijk tevreden: “Maar natuurlijk hadden wij ook de tweede wedstrijd moeten winnen maar we waren te slordig in balbezit. Daar gaan we de eerst komende training maar eens extra aandacht aan geven”. De senioren zijn het komende weekeinde vrij en op de opvolgende zondag 27 september wordt de 5e ronde van de nationale rolhockeycompetitie wederom op onze baan verspeeld. Dan komt o.a. medekoploper Kon. Modern S.C.W. naar het Zuiderpark.

============================ eerder berichten over dit onderwerp ====================

26 uur voor aanvang van de eerste competitieronde heeft de Nederlandse Rollersports Bond, sectie rolhockey besloten om de 4e ronde van de Nederlandse competitie door te laten gaan. De digitale weersvoorspelling geven een beeld dat er op zondag 13 september in de middag, mogelijk géén regenbuien in het Haagse Zuiderpark zijn te verwachten.

Indien de weersverwachtingen de komende (nachtelijke) uren dusdanig wijzigen en tijdens de wedstrijden korte regenbuien ontstaan zal de wedstrijdleiding zogenaamde “dweilpauzes” met ”droogtijden” laten uitvoeren.

Sporters en toeschouwers dienen hierdoor rekening te houden met een uitloop van de aanvangstijdstippen.

Het volledige programma op zondag 13 september 2015 is als volgt: 12.30 uur Rolschaatsbaan vrij voor warming up beide teams van de 13.00 uur wedstrijd 13.00 uur E.H.R.C. Marathon - R.C. De Lichtstad 14.45 uur R.C. De Lichtstad – Valkenswaardse R.C. 16.30 uur E.H.R.C. Marathon – Valkenswaardse R.C.

Toegang: Gratis

Bereikbaarheid en parkeren:

Openbaar vervoer Kom je met het openbaar vervoer ? Plan je reis met behulp van van de website www.9292.nl. Een mogelijkheid is lijn 9 van HTM, een tramlijn die Scheveningen Noorderstrand verbindt met Den Haag Zuid en halte Zuiderpark heeft. Vanaf deze halte aan de Melis Stokelaan is het 600 meter lopen naar de rolschaatsbaan.

Parkeren auto’s Er bestaat de mogelijkheid om voor eigen risico op het terrein van de rolschaatsbaan te parkeren doch om schade te voorkomen (overgeschoten rolhockeyballen) en voor de bereikbaarheid van de hulpdiensten is het aan te raden om buiten het terrein van de rolschaatsbaan te parkeren. De sportteams kunnen vanwege het sportmateriaal hun auto’s uiteraard voorrijden, uitladen/inladen en parkeren/wegrijden.

Parkeer mogelijkheid één Navigatie instelling : Moerweg 77 te Den Haag Parkingang : Veluweplein Parkeerplaatsen : Openbare parkeervakken in woonwijk Kosten : Alle dagen tot 18.00 uur gratis (18.00-24.00 uur betaald parkeren, 1,75 per uur, programmeren mogelijk) Loopafstand naar rolschaatsbaan : 150 meter

Parkeer mogelijkheid twee Navigatie instelling : Meester P. Drooglever Fortuynweg 59 te Den Haag Parkingang : Melis Stokelaan Parkeerplaatsen : Openbaar parkeerterrein Kosten : Gratis Loopafstand naar rolschaatsbaan : 600 meter

Parkeren fietsen en scooters De fiets is natuurlijk het mooiste sportieve vervoersmiddel. Op het terrein van de rolschaatsbaan zijn achter de ballenvanger kleedkamerzijde parkeermogelijkheden voor fietsen en scooters.

========================= eerdere berichten over dit onderwerp========================

Voor de Nederlandse Rollersports Bond seniorencompetitie 2015 heeft het seniorenteam op de zondagen 13 september en 27 september de enige competitie thuiswedstrijden in dit seizoen. Het seniorenteam speelt twee wedstrijden op een speeldag. Per speeldag zijn er drie seniorenwedstrijden.

Demonstratie

In het programma is ook ruimte opgenomen voor een demonstratie. Ditmaal zal Haag88 laten zien hoe rolstoelhockey kan worden gespeeld. Thea Smit is één van de drijvende krachten om de vereniging Haag88 te laten zijn wat het nu is. Een sportvereniging voor mensen met een lichamelijke of zintuigelijke beperking. Smit: "Onze samenwerking met E.H.R.C. Marathon is voortreffelijk. Onze rolstoelhockeyleden vinden steeds vaker de weg naar rolschaatsbaan Zuiderpark".

Programma zondag 13 september 2015 Het volledige programma is op deze sportdag is als volgt: 11.30 uur Demonstratie rolstoelhockey door Haag88 12.30 uur Rolschaatsbaan vrij voor warming up beide teams van de 13.00 uur wedstrijd 13.00 uur E.H.R.C. Marathon - R.C. De Lichtstad 14.45 uur R.C. De Lichtstad – Valkenswaardse R.C. 16.30 uur E.H.R.C. Marathon – Valkenswaardse R.C.

Toegang: Gratis

Bereikbaarheid en parkeren

Openbaar vervoer Kom je met het openbaar vervoer ? Plan je reis met behulp van van de website www.9292.nl. Een mogelijkheid is lijn 9 van HTM, een tramlijn die Scheveningen Noorderstrand verbindt met Den Haag Zuid en halte Zuiderpark heeft. Vanaf deze halte aan de Melis Stokelaan is het 600 meter lopen naar de rolschaatsbaan.

Parkeren auto’s Er bestaat de mogelijkheid om voor eigen risico op het terrein van de rolschaatsbaan te parkeren doch om schade te voorkomen (overgeschoten rolhockeyballen) en voor de bereikbaarheid van de hulpdiensten is het aan te raden om buiten het terrein van de rolschaatsbaan te parkeren. De sportteams kunnen vanwege het sportmateriaal hun auto’s uiteraard voorrijden, uitladen/inladen en parkeren/wegrijden.

Parkeer mogelijkheid één Navigatie instelling : Moerweg 77 te Den Haag Parkingang : Veluweplein Parkeerplaatsen : Openbare parkeervakken in woonwijk Kosten : Alle dagen tot 18.00 uur gratis (18.00-24.00 uur betaald parkeren, 1,75 per uur, programmeren mogelijk) Loopafstand naar rolschaatsbaan : 150 meter

Parkeer mogelijkheid twee Navigatie instelling : Meester P. Drooglever Fortuynweg 59 te Den Haag Parkingang : Melis Stokelaan Parkeerplaatsen : Openbaar parkeerterrein Kosten : Gratis Loopafstand naar rolschaatsbaan : 600 meter

Parkeren fietsen en scooters De fiets is natuurlijk het mooiste sportieve vervoersmiddel. Op het terrein van de rolschaatsbaan zijn achter de ballenvanger kleedkamerzijde parkeermogelijkheden voor fietsen en scooters.

Links teambegeleider José Raposo en rechts coach Ton Meijer in opperste concentratie. Foto:E.Bal-Rijen.

#sportiefnieuws #sportiefnieuws

20 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017