Zoeken
  • Door: Dagelijks Bestuur

Vluchtelingen in rolhockeysporthal

Het toernooi voor ons seniorenteam in Marl op 5 en 6 september is door de Duitse toernooiorganisatie van VfL Huls geannuleerd. De reden hiervoor is dat de Rundsporthalle in Marl, de rolhockeysporthal, plotseling minimaal tot en met oktober 2015 door de Duitse overheid is gevorderd met het doel om asielzoekers te huisvesten.

Marl is een plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen in het Kreis Recklinghausen en telt ruim 83.000 inwoners. De vereniging Vfl Huls heeft een rijke rolhockeyhistorie en de Rundsporthalle is meerdere keren het decor geweest van grote internationale rolhockeytoernooien.

Ontwikkelingen

De internationale problematiek heeft dus nu ook de vereniging VfL Huls getroffen. Er zijn in de directe omgeving géén alternatieven aanwezig om de verenigingsactiviteiten door te laten gaan. Binnenkort gaan ook de diverse Duitse competities van start. De vereniging is momenteel met diverse instanties in overleg.

Alternatief

Onze vereniging heeft VfL Huls inmiddels aangeboden om, zolang er géén gunstige vooruitzichten zijn, enkele keren drieluik seniorenwedstrijden als alternatief in Den Haag te komen spelen. Vanwege de politieke situatie kan VfL Huls op dit moment niet aangeven op welk moment zij hun onderkomen weer voor het rolhockey ter beschikking krijgen.

De Rundsporthalle te Marl (Duitsland)

#sportiefnieuws

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017