Zoeken
  • Door: Technische Commissie Rolhockey Senioren

Al 64 jaar lang sportcontact met R.E.S.G. Walsum

Komende zaterdag 1 augustus reist ons seniorenteam af naar het Duitse Duisburg, op uitnodiging van R.E.S.G. Walsum. Het team van onze aanvoerder Wim Meijer zal aldaar een aantal interclub wedstrijden gaan spelen. De Duitse vereniging R.E.S.G. Walsum werd in 1937 opgericht en is hiermee één van de oudste rolhockeyverenigingen in Duitsland.

Onze vereniging zag in het jaar 1947 het daglicht en in 1951 troffen beide verenigingen elkaar in de Veilinghallen te Poeldijk. Gedurende de wintermaanden organiseerde onze vereniging op deze tijdelijke locatie regelmatig internationale wedstrijden. Het jaartal 1951 was bijzonder omdat de wedstrijd slechts zes jaar na het einde van WOII werd gespeeld. Deze wedstrijd was dan ook de eerste sportwedstrijd, na de WOII, in Nederland tussen een Nederlands en Duits sportteam.

Sinds 1951 hebben de beide verenigingen met hun senioren- en jeugdteams vele wedstrijden in Nederland en Duitsland tegen elkaar gespeeld. Vanaf heden dus al 64 jaar lang. Dat is best een unicum.

In het weekeinde van 15 en 16 augustus is het seniorenteam te gast bij de Duitse vereniging R.H.C. Recklinghausen.

1951, Wedstrijd E.H.R.C. Marathon (donkere shirts en witte broeken) tegen R.E.S.G. Walsum in de Veilinghal te Poeldijk. De nummer 5 is Dik Verbeek en de nummer 3 Tom Ooms (één van de oprichters van onze vereniging).

#sportiefnieuws

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017