Zoeken
  • Door: Dagelijks Bestuur

Rolhockey tijdens de Olympic Experience?

DEN HAAG - Tijdens de Olympische Spelen volgend jaar kunnen mensen het megaevenement meebeleven in Scheveningen. Op het strand wordt een 'Olympic Experience' georganiseerd. Dat heeft de gemeente Den Haag woensdag 1 juli 2015 bekendgemaakt. Op 6 juli maken de gemeente Den Haag en sportkoepel NOC*NSF het precieze programma bekend. Het is de bedoeling dat bezoekers zelf kunnen sporten en naar sport kunnen kijken. Side event rolhockey

Het evenement de Marathon 3vs3 Knock-out leent zich uitstekend om de Scheveningse boulevard als locatie te hebben. De spectaculaire rolhockeyvariant 3vs3 is enkele jaren terug vanuit toprolhockeyland Spanje naar Nederland (Den Haag) overgewaaid. Meerdere 3vs3 evenementen hebben inmiddels op rolschaatsbaan Zuiderpark plaatsgevonden. Doch aan de Spaanse costa's komt het spel in de zomerse beach omgevingen volledig tot zijn recht. Het 3vs3 evenement kan een prachtig side event van de Olympic Experience worden.

Doe mee

De mogelijkheden voor een mobiele rolhockeyaccommodatie aan de rand van het Scheveninge strand zijn voorhanden en de vereniging E.H.R.C. Marathon heeft inmiddels bij de gemeente Den Haag aangegeven dat wat haar betreft een ruimte op de Scheveningse boulevard kan worden gereserveerd. Naast de topsporters in de elite klasse is er ook ruimte voor de breedtesport. Van jong tot oud kan men de 3vs3 variant beleven. Ook diverse vaardigheids stations zijn voor de (langs lopende) bezoekers te gebruiken. Doe mee en beweeg mee! is het motto van de Marathon 3vs3 Knock-out 2016.

Olympic Experience

De Olympische Zomerspelen worden in augustus 2016 in Rio de Janeiro (Brazilië) gehouden, hemelsbreed ongeveer 10.000 kilometer van Nederland. Rio de Janeiro is ver weg en dus is het voor Nederlandse sportfans niet eenvoudig om de Olympische Spelen in 2016 ook echt te gaan bezoeken. Op Scheveningen kan men het olympische gevoel ervaren. De kosten van het evenement zijn nog niet bekend.

Rio 2016 Logo.jpg

De Olympische zomerspelen in Rio de Janeiro van

#sportiefnieuws

12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017