Zoeken
  • Door: Accommodatie Commissie

Gemeente Den Haag neemt sportvloer zorgen serieus

Het testresultaat is inmiddels aan de gemeente Den Haag voor een verdere verwerking overhandigd.

========================eerdere berichten over dit onderwerp==========================

Zaterdag 30 mei is een testteam naar Schijndel en Den Bosch geweest en vandaag zaterdag 27 juni heeft het testteam de testperiode in Den Haag afgesloten. Verschillende referentie sportvloersoorten zijn nu fysiek getest en besproken. De indoorsportvloer voor de Sportcampus Zuiderpark was na de test van 30 mei j.l. bekend en voor de outdoorsportvloer voor rolschaatsbaan Zuiderpark hebben we na de test van vandaag ook een besluit kunnen nemen.

Het was en is indrukwekkend om zoveel rolsportkennis bij elkaar te zien die zich inzetten om tot de juiste rolsportvloeren te komen. Zowel de eigenaar (gemeente Den Haag) als de sport (sporters en bestuurders) zetten zich hiervoor in. Het testteam bestond uit vertegenwoordigers van de gemeente Den Haag, het rolhockey, het kunstrijden, roller derby, rolstoelhockey en het in-line hockey.

======================== eerdere berichten over dit onderwerp==========================

Den Haag - De gemeente Den Haag, als eigenaar van de rolschaatsbaan Zuiderpark, neemt de zorgen over de huidige kwaliteit van de sportvloer, van de rolschaatsbaan, serieus. Afgelopen zondag werd een mooi rolsportevenement op deze sportaccommodatie als gevolg van de weersomstandigheden in combinatie met de kwaliteit van de sportvloer, geannuleerd.

Een demontabele overkapping voor het outdoor seizoen is één van de oplossingen. De Gemeente heeft deze oplossing (nog) niet in haar sportaccommodatieplan opgenomen. De gemeente Den Haag is bekend met het feit dat de huidige kwaliteit van de rolsportvloer op rolschaatsbaan Zuiderpark niet meer voldoet aan de gestelde eisen. Om deze reden heeft de gemeente Den Haag de opdracht gegeven om een onderzoek te starten naar een rolsportvloer welke voor, tijdens en na regenval wel aan de gestelde eisen kan voldoen.

Testteam

Inmiddels is er een testteam samengesteld welke bestaat uit meerdere Haagse rollende takken van sport. Dit testteam zal op zaterdag 30 mei 2015 een aantal buitenrolsportvloeren gaan testen. De gemeente Den Haag is vervolgens in afwachting van het testresultaat.

Sportcampus

Momenteel zijn de bouwactiviteiten voor de nieuwbouw Sportcampus Zuiderpark in volle gang. Voor het indoor seizoen wil dezelfde eigenaar als de rolschaatsbaan Zuiderpark, deze accommodatie geschikt maken voor de tak van sport rolhockey. De juiste keuze voor de sportvloer als rolsportvloer is hierbij essentieel. Om deze reden zal het testteam op zaterdag 30 mei 20115 ook indoor rolsportvloeren gaan testen.

Rolsporten

De gemeente Den Haag laat met het hierbovenstaande zien de rolsport in het Haagse Zuiderpark serieus te nemen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de tien Haagse rollende takken van sport, welke inmiddels zijn verenigd in het Haags Rolsport Collectief, in het stadspark te laten plaats vinden en kan het stadspark zich ontwikkelen als "Rolplace to be!".

Testen.jpg

#organisatienieuws

17 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017