Zoeken
  • Door: Communicatie Commissie

Rolhockey Olympisch in Tokio 2020?

Al jaren lang probeert de Federation Internationale Roller Sports (FIRS) vanuit haar hoofdkantoor in Italie (Rome) om voor haar één van de tien rollende takken van sport de Olymische status te verkrijgen. Meerdere keren is een discipline aangeboden en even zoveel keer is een discipline afgewezen. Het rolhockey was gedurende de Olymische Spelen van Barcelona 1992 de best bezochte Olympische demosport doch uiteindelijk werd ook deze discipline niet tot de Olympische familie toegelaten.

Genomineerd

Uit de lijst van maar liefst 20 geinteresseerde takken van sport voor de Olympische Spelen in Tokio is door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) een zogenaamde shortlist opgesteld met acht takken van sport. Baseball, Bowling, Karate, Climbing, Squasch, Surfing, Wushu en de Rollersports zijn geselecteerd. Opvallend is dat van de acht takken van sport slecht twee teamsporten zijn geselecteerd. Is dat een slechte constatering?

Optimistisch

De president van de FIRS, Sabatino Aracu is zeer verheugd over de nominatie die enkele dagen geleden door het IOC is vastgesteld. Aracu: "Few hours ago we learnt that the Roller Sports were included in the short list for the Olympic Games of Tokyo 2020 and this is a tangible recognition FIRS is already projected into a bright new future. I would like to thank you to all the national and international members for their passionate participation and efforts, I am very proud of all of you! We all know the path is still long, but we will work even harder to let our sports shine into the Olympic Games: we will do our best to fulfill our mission to spread Roller Sports all around the globe and to engage kids, youth and adult on our "for-all" disciplines. 東京にすぐにあなたを参照してください (see you in Tokyo, soon)!

Volgende keuze

Indien de Rollersports daadwerkelijk aan de Olympische spelen als discipline wordt toegevoegd moet er nog een keuze worden gemaakt welke rolsportdiscipline dan naar de Olympics in Tokio mag afreizen. Ook dat zal niet een gemakkelijke keuze worden. Inline skating, kunstrijden, skateboarding en ... het rolhockey maken dan toch wel de meeste kansen. Waarschijnlijk weten dan de leden van E.H.R.C. Marathon wel welke keuze er moet worden gemaakt.

Politieke sportlobby

Dat er véél achter de schermen wordt gesproken mag duidelijk zijn. En daar is helemaal niets mis mee. Laten we hopen op een sportieve politieke lobby door de acht overgebleven takken van sport en dat we verstoken blijven van het gekonkel waarmee het mondiale voetbal (lees: de FIFA affaire) momenteel te maken heeft. Maar laten we eerst maar de IOC keuze, komende augustus, afwachten.

olympische-spelen-tokyo.jpg

#organisatienieuws

22 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017