Zoeken
  • Door: Technsche Commissie Rolhockey

De norm: het WK Rolhockey, we hebben weer genoten

We hebben weer een bevestiging gekregen. Toprolhockey is prachtig om te zien. De afvalrace na de poulewedstrijden was uitermate spannend en verrassend. De top acht deed ons meerdere keren watertanden. Uiteindelijk werd Argentinie wereldkampioen. Dank je wel voor zoveel mooie rolhockeyminuten.

===================== eerdere berichten over dit onderwerp=======================

Op welke wijze speel je rolhockey? Hoe doe je het? Wat zijn de mogelijkheden? Wat is de norm? Van 20 tot en met 27 juni worden de Wereldkampioenschappen voor landenteams gespeeld. In de ogen van de desbetreffende bondscoaches zijn dat op dit moment de spelers om de beste teams te maken.

Toernooiopzet

De beste zestien rolhockeylanden ter wereld hebben zich in West Frankrijk (La Roche sur Yon) verzameld en het is simpel: zes keer winnen en je bent wereldkampioen. De zestien landen zijn in vier poules van vier landen verdeeld en spelen een halve competitie. De nummers één en twee gaan door naar de 1/4 finales en strijden om de plaatsen één tot en met acht. De nummers drie en vier uit de poules maken uit wie de negende tot en met de zestiende plaats kan gaan innemen. De nummers 14, 15 en 16 degraderen naar de B-poule.

De norm

Wat de toprolhockeylanden Spanje, Portugal, Italie en Argentinie in Frankrijk laten zien is de norm. Wat deze sporters laten zien is dus mogelijk. Ook zij maken technische- en tactische fouten maar de prestaties grenzen aan het maximale. Jarenlang véél trainingsarbeid en het spelen op niveau maken deze landen onbereikbaar voor de overige landen. Als je jezelf afzet tegen deze spelers zie je wat je zelf kan en ook wat je niet kan. Dat is logisch. Maar ook waar je op kan trainen. Want je zag wat mogelijk is. Onze clubtrainers kennen deze norm.

Kijk mogelijkheden

Via het internet zijn er een aantal kijk mogelijkheden. WK verantwoordelijke F.I.R.S. (Wereldbond) zend iedere wedstrijd uit (helaas zonder commentaar), http://firs.rollersports.tv en http://fep.es/videos/index.asp de Spaanse wedstrijden. De TV zenders RTP2 (Portugal) en RAI Sport 1 (Italie) zenden ook live wedstrijden uit.

11251203_804043009693530_3051826585039911796_n.jpg

#sportiefnieuws

7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017