top of page
Zoeken
  • Door: Accommodatie Commissie

27 juni, laatste test voor outdoor rolhockeyvloer

Op zaterdag 30 mei j.l. werd een zinvolle sportvloerentestdag gehouden. Het gaat over een nieuwe sportvloer voor rolschaatsbaan Zuiderpark.We zijn inmiddels een eind op weg met de keuze van

de outdoor (rolschaatsbaan Zuiderpark) en indoor (sportcampus Zuiderpark) rolsportvloer.

Tijdens de (outdoor) sportvloertest op kunststof sporttegelvloeren op 30 mei in Den Bosch hebben we met de leverancier vastgesteld dat er een aanvullende test kan plaats vinden op een voor de rolsport juiste kunststof sporttegelvloer. Hierdoor kunnen we ons een totaalbeeld gaan vormen.

De leverancier van de kunstof sporttegelvloer zal er voor zorgdragen dat aanstaande zaterdag 27 juni a.s. een 50 m2 kunststof sporttegelvloer type "Barcelona" op rolschaatsbaan Zuiderpark is aangebracht. Jullie bevindingen zijn belangrijk bij de uiteindelijke keuze van de juiste outdoor sportvloer voor rolschaatsbaan Zuiderpark.

In het totale proces is dit de laatste sportvloertest en zal er met de eigenaar van de accommodatie (de gemeente Den Haag) op basis van de bevindingen, op korte termijn, verder worden gesproken over de definitieve keuze van de sportvloer.

Hierbij de uitnodiging om een laatste keer te testen, aanstaande zaterdag 27 juni, rolschaatsbaan Zuiderpark, van 12.00 uur tot 13.00 uur wordt de testmogelijkheid aangeboden.

Gaarne jouw bericht of je wel of niet aanstaande zaterdag wil testen via : tcr@ehrcmarathon.com

================== eerdere berichten over dit onderwerp========================

Voor sporters is een goede sportvloer essentieel bij hun sportbeoefening. Maar niet iedere sportvloer is geschikt voor de rolsporters. Er zijn véél verschillende soorten sportvloeren. En hoe ontdek je nu, binnen de gestelde kaders, de beste rolsportvloer? Door te testen, er op te gaan schaatsen is dan het simpele antwoord. En dat gebeurde zaterdag 30 mei dan ook. Met véél passie werden de diverse sportvloeren in de praktijk getest.

De gemeente Den Haag is eigenaar van de Sportcampus Zuiderpark (oplevering eind 2016) en van rolschaatsbaan Zuiderpark. Ook zij waren tijdens de testdag aanwezig en geven hiermee aan dat zij de Haagse rolsport serieus nemen. Ook voor deze sporters willen zij de beste voorzieningen aanbieden. Dus op termijn zijn er zowel outdoor als indoor goede gemeentelijke sportaccommodaties waarmee de Haagse rolsportwereld zich verder kan ontwikkelen.

===================== eerdere berichten over dit onderwerp========================

Op zaterdag 30 mei a.s. gaan acht leden op drie verschillende referentie indoor- en outdoor sportvloeren in de steden Schijndel en Den Bosch schaatsen om deze vloeren te testen met het uitgangspunt of deze vloeren geschikt zijn voor de tak van sport rolhockey. De gemeente Den Haag heeft om dit advies gevraagd vanwege haar sportaccommodaties outdoor rolschaatsbaan Zuiderpark en indoor Sportcampus Zuiderpark.

In het testteam zijn ook sporters op genomen die de takken van sport kunstrijden, in-line hockey, rolstoelhockey, free-style en roller derby vertegenwoordigen. De gemeente Den Haag krijgt op maandag 1 juni 2015 een collectief advies van de sporters voorgelegd. De coordinatie van deze testtdag is in handen van de accommodatie commissie E.H.R.C. Marathon.

Namens onze vereniging zijn de volgende personen in het testteam op genomen:

- Beer Fresco (voorzitter a.i.);

- Rob Verbeek (accommodatie commissie);

- Mieke van Buuren (trim-ers);

- Liesbeth Gordeau (trim-ers);

- Daniel Franken (senioren en jeugd);

- Huey Verbeek (senioren en jeugd);

- Frans Huntink (veteranen);

- Patrick Zwaanswijk (veteranen).

===================== eerdere berichten over dit onderwerp========================

De Gemeente Den Haag ziet onze vereniging zich ontwikkelen als een moderne sportvereniging waarbij het rolhockey als een zeer interessant beweegaanbod wordt gezien. Er is veelvuldig overleg tussen beide partijen gaande met als doelstelling om de vereniging te helpen om haar doelstellingen, zoals vastgelegd in het driejaren beleidsplan 2014-2016 Marathon 2.0, te realiseren.

Kwalitatieve sportaccommodaties is natuurlijk een essentieel onderdeel om onze tak van sport goed en op een veilige manier te kunnen beoefenen. Ook daarin wil de Gemeente onze vereniging ondersteunen.

Momenteel heeft de Gemeente aandacht voor twee nieuwe sportvloeren waarop rolhockey mogelijk kan zijn. Indoor voor de Sportcampus Zuiderpark en outdoor voor rolschaatsbaan Zuiderpark.

Om de sportvloeren door meerdere rolsporten te laten testen wordt gebruik gemaakt van het Haags Rolsport Collectief, een platform voor tien Haagse rollende takken van sport. Dit collectief is mede tot stand gekomen door onze vereniging.

Het Gemeentelijke verzoek is om zogenaamde testteams samen te stellen die referentie indoor - en outdoor sportvloeren gaan testen waarop meerdere rollende takken van sport mogelijk kan zijn.

De testdag zal eind deze maand dan wel de volgende maand (op een zaterdag) plaats vinden.

Wij willen het E.H.R.C. Marathon testteam minimaal laten bestaan uit vier personen: een bestuurder, een senior, een veteraan en een trim-er. Heb je interesse om mee te werken aan een goede keuze voor een indoor en outdoor rolhockeyvloer? Geef dit dan aan via het adres: accommodatie@ehrcmarathon.com en per direct ontvang je een reactie.

Een nieuwe sportvloer voor rolschaatsbaan Zuiderpark Fotograaf: V. Dollevoet

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017 

bottom of page