Zoeken
  • Door: T.C.R. Veteranen

Onze veteranen officieus Europees clubkampioen 50+

Binnen onze vereniging zijn verschillende vormen van een beweegaanbod aanwezig. Eén daarvan is het veteranenrolhockey. Dat zijn sporters die vanaf jonge leeftijd het spel spelen. Inmiddels 50+ (enkele 60+) en nog wekelijks actief met hun favoriete tak van sport.

De afgelopen dagen hebben zij deelgenomen aan een internationaal veteranen evenement te Portugal en winnend afgesloten. Dit evenement heeft inmiddels de officieuze status van het Europees clubkampioenschap voor veteranenteams (categorien 35+ en 50+) gekregen. Een evenement wat de kenmerk heeft van een sportreünie met internationale rolhockeyliefhebbers uit diverse Europese landen. Natuurlijk ziet het er allemaal niet meer zo spectaculair uit maar het is toch geweldig dat generatiegenoten met leeftijden van 50, 60 en zelfs 70 plus zoveel plezier met elkaar beleven aan dit jaarlijkse internationale veteranenevenement.

En nu? Gewoon weer een jaar lang hockeyen op rolschaatsbaan Zuiderpark en in sporthal Oranjeplein. Gewoon van het spelletje genieten. En volgende jaar "die beker met die grote oren" in Trieste (Italie) verdedigen. Met recht “Rink-hockey for a lifetime!”

11401049_888330727880558_5837547043276832448_n.jpg

================Oude berichten over de editie in het jaar 2015===================

Den Haag - Na een gedegen voorbereidingsperiode is het veteranenteam van de vereniging klaar voor het Europees Kampioenschap voor rolhockeyveteranen in Portugal. Wil je de veteranen in Portugal volgen? Dat kan via de officiele EVRICup website: www.evricup.com en de facebookpagina https://www.facebook.com/evricup2015?fref=nf

================Oude berichten over de editie in het jaar 2015===================

Den Haag - Het veteranenteam is haar voorbereiding op de EVRICup (European Veteran Rinkhockey Invitational Cup) gestart. Op zondag 12 april 2015 organiseren zij de drieluik "Zonder verleden, géén heden" op de rolschaatsbaan Zuiderpark. Hierdoor wordt het veteranenteam in staat gesteld twee wedstrijden te gaan spelen. Door het spelen van een wedstrijd komt ook de TRIM-groep van de vereniging voor het eerst in actie. Sinds de zomer van 2014 is deze groep ontstaan en ontwikkeld zich binnen de vereniging op een positieve wijze.

================Oude berichten over de editie in het jaar 2015===================

Den Haag - Het veteranenteam van de vereniging zal op 10 juni vanaf Schiphol afreizen om te gaan deelnemen aan het Europees Kampioenschap veteranen welke dit jaar in Paco de Arcos (Portugal) van 10 tot en met 13 juni 2015 zal gaan plaatsvinden.

Het team heeft haar onderkomen inmiddels vastgelegd en het zal tijdens de EK dagen de veteranensporters aan niets ontbreken. Het vier sterren Estalagem Muchaxo Hotel in Cascais (zie foto) ligt in alle rust aan de mooie kustlijn op ongeveer 20 km van de sporthal in Pacos de Arcos.

De line up van het E.H.R.C. Marathon veteranenteam: 1. Wim Meyer, 2. Ger Huntink, 3. Beer Fresco, 4. Ton Meijer, 5. Ron Dorlas, 6. Paulo Sacramento, 9. Frans Huntink, 10. Ton Sorensen.

Op zondag 14 juni keert het veteranenteam weer terug in Nederland.

================Oude berichten over de editie in het jaar 2015===================

Den Haag - Het veteranenteam van de vereniging gaat daadwerkelijk deelnemen aan het Europees Kampioenschap veteranen welke dit jaar in Paco de Arcos (Portugal) van 10 tot en met 13 juni 2015 zal gaan plaatsvinden.

Vanaf heden staan de trainingen en wedstrijden in het teken van dit internationaal toonaangevend evenement.

================Oude berichten over de editie in het jaar 2015===================

Den Haag - Ons veteranenteam heeft voor de eerst in de historie in 2014 deelgenomen aan het Europees kampioenschap voor veteranenteams. Het werd een mooie trip naar het Spaanse Sant Hipolit de Voltrega (vlakbij Barcelona) en er werd een zeer verdienstelijke vierde plaats behaald.

Het team van aanvoerder Beer Fresco kan deze prestatie in 2015 verbeteren want er is een uitnodiging op ons secretariaat binnen gekomen om deel te nemen aan editie dat ditmaal in toprolhockeyland Portugal wordt gehouden. De plaats is Paco de Arcos- Oeiras en het wedstrijdprogramma start op woensdag 10 juni met de finale op zaterdag 13 juni 2015.

================Oude berichten over de editie in het jaar 2014===================

Den Haag - Ons veteranenteam neemt van 11 juni tot en met 14 juni deel aan het Europees kampioenschap voor veteranenteams. Het evenement ook wel bekend als de European Veteran Rinkhockey Invitational Cup (EVRICup) wordt gehouden in het rolhockeygekke Spaanse Sant Hipolit de Voltrega (Catalonie) waar de wedstrijden gekijktijdig op twee rolschaatsbanen in het zelfde sportcomplex worden gespeeld. De deelnemende veteranenteams van dit vooraanstaande evenement wat al voor de 20e keer wordt georganiseerd komen uit de landen Spanje, Zwitserland, Portugal, Duitsland, Italie, Belgie, Engeland en dus ook uit Nederland.

De EVRICup is het hoogste internationale veteranenniveau, is het grootste rolhockeyveteranen evenement in de mondiale rolhockeywereld en op dat platform is onze vereniging vertegenwoordigd !

De redactie van Marathon On Line zal dagelijks een update verzorgen waardoor de verrichtingen van ons team goed zijn te volgen. Het veteranenteam is ingedeeld in poule E en heeft in deze "poule des doods" tegenstanders uit de toprolhockeylanden Spanje en Italie.

Woensdag 11 juni 2014, vertrek, vliegveld Schiphol Amsterdam

De selectie is vanmorgen vroeg uit Amsterdam vertrokken en veilig op El Prat, het vliegveld van Barcelona, aangekomen. Vanaf deze vlieghaven is per personenbus naar het Noord-Westen van Catalonie vertrokken om in de plaats Vic het hotel voor de komende nachten te betrekken. Deze plaats is ook de uitvalbasis naar het nabij gelegen Sant Hipolit de Voltrega alwaar het EK gaat plaatsvinden. Tijdens de rustige en warme avond werd de voorbereiding op de eerste wedstrijd gestart.

Donderdag 12 juni 2014, 11.50 uur, E.H.R.C. Marathon - H.C. Castiglione del Pescaia (Italie)

Na een lange voorbereidingsperiode in Den Haag is het altijd weer afwachten hoe de eerste wedstrijd zou gaan verlopen. Tegenstander was het Italiaanse Castiglione della Pescaia uit de toprolhockeyregio

Toscane. Onze clubleden gaven een heel duidelijk visitekaartje af door de wedstrijd met een ruime overwinning van 7-2 af te sluiten . Zeven goals tegen de sterke Italianen is opvallend te noemen maar het sterkste van het team zat vanmorgen in de Haagse verdediging onder leiding van Ger Huntink. Onze veteranen keeper Wim Meijer die in grote vorm naar Voltrega is gegaan liet zien dat hij dit toernooi zo min als mogelijk doelpunten tegen wil hebben.

De deelnemers aan dit evenement hebben allen een indrukwekkende rolhockeycarriere achter de rug en daarom is de EVRICup voor rolhockeymaterialenleveranciers een belangrijk platform voor de laatste technische ontwikkelingen. Vandaag werd de primeur getoond van drukmetingen en de stand van de schaatsen gevisualiseerd door 3d animaties. Hiermee wordt wederom aangetoond dat de rolhockeysport springlevend is.

Morgen is het een belangrijke dag voor de veteranen. De verwachting is dat morgenochtend tegen het Italiaanse Trieste de winstpunten worden bij geschreven. In de middaguren volgt de absolute kraker van deze poule des doods door de wedstrijd tegen meervoudig EVRICup winnaar C.T. Barcino uit Barcelona.

Indien beide partijen worden gewonnen staat onze vereniging in de finale van het grootse veteranentoernooi uit de internationale rolhockeywereld.

Vrijdag 13 juni 2014, 09.30 uur, H. Trieste (Italie) - E.H.R.C. Marathon

Een wedstrijd waarvan je eigenlijk de winstpunten al binnen kan hebben. Kan ! Want een wedstrijd moet nog altijd worden gespeeld en je moet maar eerst aantonen dat je recht hebt op de winstpunten. Het werd een wedstrijd waarbij het veteranenteam de wedstrijd niet kon beslissen hoewel de voorhoede met Ton Meijer en Ron Dorlas veelvuldig gevaarlijk voor de Italiaanse keeper verscheen. Na een ruststand van 4-4 werd de sensatie compleet : Trieste won met 7-5 van E.H.R.C. Marathon.

Een triest bericht is dat de oudste speler van het team Beer Fresco ongelukkig ten val kwam, zijn elleboog brak en is voor het toernooi is uitgeschakeld.

Vrijdag 13 juni 2014, 15.20 uur, E.H.R.C. Marathon - C.T. Barcino (Spanje)

De vooraf aangekondigde poule kraker kreeg voor onze veteranen, na de nederlaag in de ochtenduren, een hele andere lading. Deze wedstrijd moest worden gewonnen want de doelstelling van het team is toch echt een podiumplaats. Wat in de ochtenduren niet lukte bleek nu wel uitvoerbaar te zijn en werd er een verdiende overwinning van 6-2 behaald tegen titelkandidaat C.T. Barcino (Spanje). Het veteranenteam staat door dit goede resultaat in de "kleine finale" tegen het Spaanse C.P. Voltrega. Het doelsaldo na drie wedstrijden van 18 voor, 11 tegen, plus 7 is redelijk. Het zal een pittige wedstrijd tegen de Spanjaarden worden maar de veteranen liggen nog volledig op koers voor een podiumplaats.

De teleurstelling van niet halen van de finale werd in de avonduren gecompenseerd door het bekijken van de WK voetbal wedstrijd Nederland - Spanje.

Zaterdag 14 juni 2014, strijd om de 3e plaats, E.H.R.C. Marathon - C.P. Voltrega (Spanje)

De zeepbel van een podiumplek tijdens het evenement is uit elkaar gespat. De strijd om het brons viel in het nadeel uit van onze veteranen. Na een gelijk opgaande wedstrijd was de eindstand toch 5-3 in Spaans voordeel. De doorgaans rustige keeper Wim Meijer : "Dit sloeg nergens op. De scheidsrechter keek wel heel erg door een Spaans brilletje". Enerzijds een teleurstellend resultaat doch aan de andere kant een prachtige vierde plek voor ons debuterende veteranenteam. De internationale veteranenrolhockeywereld heeft kennis gemaakt met E.H.R.C. Marathon uit Den Haag en gezien de internationale reacties was het een positief debuut. Conform goed gebruik wordt vanavond door alle deelnemende 20 veteranen teams gebruik gemaakt van het afsluitend diner en prijsuitreiking. C.P. Voltrega bleek de afgelopen dagen een uitstekend gastheer te zijn.

Eindstand EK veteranenteams (EVRICup 2014)

1. C.P. Cibeles (Spanje)

2. Trieste (Italie)

3. C.P. Voltrega (Spanje)

4. E.H.R.C. Marathon (Nederland)

5. C.T. Barcino (Spanje)

6. Dreamteam (Nederland)

7. Castiglione della Pescaia (Italie)

8. GEIGG (Spanje)

Zondag 15 juni 2014, thuiskomst, vliegveld Schiphol Amsterdam

De zondag na een korte nachtrust stond in het teken van een veilige terugkeer naar Nederland waardoor bij aankomst direct aan het vieren van vaderdag kon worden gedaan. Het was een mooie trip met veel goede momenten waarvan het team nog lang zal na genieten.

Meer info over het evenement : www.evricup.com

#sportiefnieuws

16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017