Zoeken
  • Door: Dagelijks Bestuur

Opinie annuleren outdoor evenementen

Binnen een korte tijd heeft onze vereniging een tweede outdoor evenement vanwege de weersomstandigheden moeten annuleren. Dat is teleurstellend voor de sporters en de sportliefhebbers die graag een kijkje komen nemen op rolschaatsbaan Zuiderpark.

Het heeft uiteraard ook gevolgen voor het verenigingsleven en de ontwikkeling van onze ambitieuze sportvereniging. Ambitieus omdat we werken op basis van het driejarenbeleidsplan 2014-2016 Marathon 2.0. Om de doelstellingen te halen zijn ook kwalitatieve outdoor en indoor sportaccommodaties noodzakelijk.

Rolschaatsbanen

Sporthal Oranjeplein is voor onze leden het onderkomen gedurende het indoorseizoen (5 maanden) en is er zicht op het feit dat vanaf eind 2016 gebruik gaat worden gemaakt van de Sportcampus Zuiderpark. Een fantastisch onderkomen van sport en onderwijs, van breedtesport tot topsport. Honderd meter gelegen van onze outdoor accommodatie.

Gedurende het outdoor seizoen (6 maanden) maakt de vereniging gebruik van rolschaatsbaan Zuiderpark. In de afgelopen jaren is achterstallig onderhoud ontstaan. Op korte termijn gaat de eigenaar van de rolschaatsbaan, de Gemeente Den Haag, zich inzetten om een inhaalslag te gaan maken waaronder andere het verbeteren van de sportvloer.

Standpunt

De vereniging heeft het standpunt dat zij zich volledig als sportvereniging kan ontwikkelen met de sportcampus Zuiderpark en de verbeterde rolschaatsbaan Zuiderpark in het vooruitzicht. Onder andere de grote sportevenementen met internationale deelname kunnen conform de internationale eisen zich gaan af spelen in Sportcampus Zuiderpark en de breedtesport activiteiten met name op rolschaatsbaan Zuiderpark.

Outdoor evenementen

"We zijn ons als vereniging aan het ontwikkelen en wellicht zijn we het volgende seizoen zover dat we bij het organiseren van een outdoor evenement ook een back-up kunnen realiseren door het naast het reserveren van de outdoor accommodatie ook de indoor accommodatie te kunnen reserveren. Als we dan te maken krijgen met verslechterende weersomstandigheden, we dan ook direct de beslissing kunnen nemen om het evenement naar de indoor accommodatie te verplaatsen". Aldus de ambitieuze voorzitter Beer Fresco. "De enquette onder de leden heeft immers uitgewezen dat het outdoor sporten (met een droge verbeterde sportvloer) bij onze vereniging wordt gezien als een zeer positief beweegaanbod".

Ambitie en passie

Medebestuurder Rob Verbeek (onder andere sportaccommodaties in zijn pakket):"De afgelopen week waren we vertegenwoordigd bij de "sneak preview" van de sportwethouder. Tijdens dit presentatiemoment liet hij zijn ambitie en passie zien door middel van de nieuwe concept sportnota voor de jaren 2015-2018 die hij binnenkort de Gemeenteraad zal gaan aanbieden. In deze nota is ruim plaats voor de sportaccommodaties sportcampus Zuiderpark en rolschaatsbaan Zuiderpark. Ook met meerdere onderdelen uit ons verenigingsbeleidsplan Marathon 2.0 kunnen gaan aanhaken bij de sportnota".

Ondanks de positieve vooruitzichten blijft het vervelend om momenteel gedurende het outdoor seizoen 2015 mooie sportevenementen op rolschaatsbaan Zuiderpark te moeten annuleren. Vooral als er van die gevarieerde dagprogramma's zijn opgesteld. Véél voorbereidingstijd is dan voor niets geweest maar vooral voor de sporters en de kijkende liefhebbers is het een teleurstelling. Beer Fresco: "Dat moet echt anders. Bestuurlijk zijn we daarvoor al aan het werk".

IMG-20150412-WA0001 (2)_edited.jpg

Op korte termijn achterstallig onderhoud werkzaamheden en verbetering van de sportvloer

#organisatienieuws

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017