Zoeken
  • Door: Technische Commissie Rolhockey Senioren

Sportevenement 31 mei geannuleerd

Zaterdagavond 22.00 uur (dertien uur voor aanvang) heeft de organisatiecommissie van de 3e ronde Haagse Rolhockey Nederlaagserie 2015 het besluit genomen om het evenement niet door te laten gaan.

Naar aanleiding van gedetailleerde en betrouwbare weersomstandighedeninformatie voor boven de Haagse regio is vastgesteld dat zondag 31 mei 2015 tussen 11.30 uur en 18.15 uur (het sportprogramma) de kans (80-90%) aanwezig is dat door praktisch continue regenval de sportvloer van rolschaatsbaan Zuiderpark nat zal zijn. De temperatuur zal goed zijn, buiten sporten heerlijk.

Risicofactor

Het organiseren van buitensportevenementen heeft altijd de risicofactor weersomstandigheden. Een factor welke niet is te beinvloeden. Regenval geeft voor de rolsport vanwege de hierdoor ontstane gladheid van de sportvloer een situatie waardoor rolsportevenementen moeten worden geannuleerd. Met de huidige kwaliteit van de rolsportvloer rolschaatsbaan Zuiderpark is het organiseren van goede rolsportevenementen, in combinatie met de risicofactor regen, op rolschaatsbaan Zuiderpark niet mogelijk.

Vloereigenschap

De huidige sportvloer op rolschaatsbaan Zuiderpark heeft de eigenschap dat door vocht (regen) het spelniveau van de sporters onder de gestelde norm zal dalen en dat de veiligheid van de sporters in gevaar zal komen. Door de grote hoeveelheid te verwachten regenbuien op zondag 31 mei kan de organisatiecommissie de sporters géén droge sportvloer garanderen.

Het beslismoment is ingegeven door het feit om o.a. sporters met grote reisafstanden naar Den Haag (o.a. Duitsland) tijdig te informeren. Een alternatieve evenementdatum zal worden onderzocht en binnenkort worden vrijgegeven.

Volgend evenement

Het volgende E.H.R.C. Marathon buitensportevenement op rolschaatsbaan Zuiderpark is zaterdag 20 juni, een activiteit voor de trim-rolhockeyers van de vereniging.

regenKT.jpg

Door de vele te verwachten regenbuien op zondag 31 mei is voor de sporters géén droge sportvloer te garanderen.

#sportiefnieuws

134 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017