Zoeken
  • Door: Technische Commissie Rolhockey

Haags weekbladbegrip De Posthoorn en rolhockey

Het rolhockey is in "het Haagse" een sportbegrip. Al een decennia. We zijn ook een vereniging met een rijke historie, de oprichting vond bijna zeventig jaar geleden plaats. Sommige Hagenezen/Hagenaars koppelen ook onze verenigingsnaam aan de muziek. In de zestiger jaren het onderkomen van menig bandje uit de Haagse beatstroming en de vermaarde discotheek De Marathon. Kijk even bij het webitem Geschiedenis. Daar staat het mooi beschreven.

Vorig jaar besloot de muziekband Bells of Youth haar clip op rolschaatsbaan met rolhockey op te nemen. Ze zochten iets spectaculairs en vonden onze sport. Ook deze jonge meidenband was verrast met onze muzikale verbintenis en hadden een heerlijke clipopname op een een zonovergoten rolschaatsbaan Zuiderpark.

Dat horen we vaker. "Nu ik rolhockey zie vind ik het echt gaaf!"

"Wat is rolhockey? Ik ga het gewoon proberen!" dacht Marieke de Witte op een helder moment. Ze kwam naar sporthal Oranjeplein en deed gewoon mee. Daar hadden we veel waardering voor want aan "hockeyen" en "rolschaatsen" had ze nog nooit gedaan. Ze schreef als journalist een héél leuk artikel. Wedden dat ze komende zondag 31 mei even naar de rolschaatsbaan Zuiderpark komt?

Lees het De Posthoorn artikel via: http://deposthoorn.nl/nieuws/de-posthoorn-test-rolhockey-1.4933665

#sportiefnieuws

3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017