Zoeken
  • Geschiedenis Commissie

Unieke rolhockey beelden (1950) Marathon-rinck

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (afgekort Beeld en Geluid) is een audiovisueel archief met museale functies gevestigd in Hilversum. Als cultuurhistorisch instituut draagt het zorg voor de verzameling, opslag, conservering, documentatie, presentatie, levering, bestudering en interpretatie van Nederlands audiovisueel erfgoed. In totaal beheert het (volgens eigen opgave in 2008) ruim 800.000 uur aan audiovisueel materiaal, waaronder rolschaatsbeelden uit Den Haag.

Eind vorig jaar heeft het Instituut unieke beelden vrijgegeven van een van de eerste rolhockeywedstrijden van E.H.R.C. Marathon op de Marathon-rinck in Kijkduin. Dus ook één van de eerste rolhockeywedstrijden in héél Nederland. In jaar 1950, drie jaar na de oprichting van de vereniging, werd er een wedstrijd gespeeld tegen een team uit Brussel. De Belgen waren al in de dertiger jaren met het rolhockey begonnen maar verloren de wedstrijd met 5-2. Ook voor het talrijke Haagse publiek (circa 500 toechouwers) was de uitslag in die jaren uniek te noemen. Den Haag had er een mooie tak van sport, binnen haar stadsgrenzen, bijgekregen.

#sportiefnieuws

5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017