Zoeken
  • Door: Accommodatie Commissie

Update Sportcampus: "eerste" paal is geslagen


sportcampus3.jpg

26 maart 2015, eerste paal activiteiten

Den Haag - De bouw van de Sportcampus Zuiderpark is officieel begonnen. In het Haagse Zuiderpark is donderdagmiddag 26 maart 2015 de eerste paal geslagen van het sportcomplex waar amateursport-, topsport- en sportonderwijs samenkomen.

De Sportcampus Zuiderpark komt op de plek waar de BVO ADO Den Haag jarenlang zijn thuisbasis had. De tribunes van de voetbalclub zijn vorig jaar gesloopt om plaats te maken voor het complex.

In de Sportcampus komt een topsporthal met 35 honderd plaatsen, een turnhal en een hal voor beachvolleybal. Ook zijn er sportvelden en is er ruimte voor sportonderwijs van de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan.

Rabin Baldewsingh (PvdA) is blij met de bouw van de Sportcampus. ‘Het is belangrijk voor de stad en de wijk. Alles komt samen in de Sportcampus, topsport, breedtesport en onderwijs. Het is dus een mooie verbinding van sport en kennis, midden in de wijk.’

====================eerdere berichten over dit onderwerp=========================

Den Haag - De door de Gemeente Den Haag (het vastgoedbedrijf) gecontracteerde coordinerende aannemer Ballast Nedam (vestiging Capelle aan de IJssel) heeft per 17 februari 2015 de bouwplaatsinrichtingtekening vrij gegeven. Het bouwverkeer zal gedurende de bouwperiode van 19 kalendermaanden zijn ingang vinden bij stadspark ingang Melis Stokelaan en zijn uitgang bij stadsparkingang Veluweplein. Het bouwverkeer zal overdag dus langs de entree van de rolschaatsbaan verlopen. Tijdens de bouwperiode is de rolschaatsbaan bereikbaar. De aannemer draagt zorg voor een veilige (bouw) verkeerssituatie.

Donderdag 19 februari 2015 zal de tijdelijke grondoverdracht als bouwlocatie door de Gemeente (eigenaar) aan de aannemer plaatsvinden. Op donderdag 26 maart 2015 zal de symbolische 1e paal worden geslagen. De aannemer zal in augustus 2016 het gebouw opleveringsgereed aan haar opdrachtgever aanbieden. De ingebruikname staat een maand later gepland bij de eerste onderwijsdag, van de beide onderwijsinstellingen, van het onderwijsjaar 2016-2017.

====================eerdere berichten over dit onderwerp=========================

Den Haag - De gemeente Den Haag ontwikkeld op nog géén honderd meter afstand van de rolschaatsbaan de sportcampus Zuiderpark, waarvan de rolschaatsbaan een onderdeel is. Deze ontwikkeling geeft onze vereniging vele kansen en hierdoor een enorme stimulans. Sportcampus Zuiderpark zal de stad Den Haag als sportstad verder zal helpen. Inmiddels is het terrein bouwrijp gemaakt en kan na contractering de aannemer gaan starten. De geplande start bouw is eind van dit jaar en de oplevering staat op eind september 2016 gepland. Onze vereniging is met de Gemeente in gesprek om gedurende de winterseizoenen van de vereniging één van de huurders van één van de sporthallen te worden.

Ook de onderwijsinstellingen de Haagse Hogeschool (HBO) en het Mondriaan College (MBO) nemen intrek in het gebouw en willen onderwijsprogramma's opstellen waaraan onze vereniging ook een bijdrage kan leveren. De sportaccommodatie rolschaatsbaan Zuiderpark is ook voor deze onderwijsinstellingen een interessante locatie. Woensdag 7 mei j.l. was onze vereniging dan ook aanwezig bij de presentatie van samenwerkingsvormen en het definitief ontwerp van de sportcampus welke werd gehouden aan de huidige locatie van De Haagse Hogeschool (de HALO en Sportmanagement) aan de Laan van Poot in Den Haag.

Op de foto is de maquette van de Sportcampus Zuiderpark zichtbaar, status Definitief Ontwerp.

In dit gebouw komen de onderwijsinstellingen met theorie- en lo lokalen, een topsporthal (3500 zitplaatsen), een beachhal, een turnhal, een dojo en twee breedtesporthallen.

Sporten in de buitenlucht (rolschaatsbaan Zuiderpark) gedurende het zomerseizoen en sporten overdekt (sportcampus Zuiderpark) gedurende het winterseizoen is de insteek van onze verenigings ambitie. Vanaf de stadspark ingang Veluweplein (Adam en Eva beelden) hebben we een droom : "Gedurende het zomerseizoen rechtsaf en gedurende het winterseizoen linksaf".

September 2016 ? Onze vereniging is er klaar voor !

#organisatienieuws

7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017