Zoeken
  • Door: Geschiedenis Commissie

Unieke bijna 70 jaar oude foto's

Den Haag - De vereniging hanteert het principe "zonder verleden, géén heden" en is trots op haar verleden. Het is ook een kwaliteit van de vereniging. We werden door de familie Ooms in het jaar 1947 opgericht terwijl zij zelf in 1946 de eerste rolschaatsbaan van Nederland aan de Savorin Lohmanlaan hebben gebouwd.

Een rolschaatsbaan bouwen zonder voorbeelden was niet eenvoudig en we proberen steeds meer te weten te komen over die beginjaren van de Nederlandse rolschaatssport. Als we weer een verhaal horen of een foto krijgen aangereikt plaatsen we dat onder het webitem "Geschiedenis" en zo groeit het verhaal over die legendarische de "Marathon Rinck". Beetje bij beetje. Dan weer corrigeren, dan weer aanvullen. Het is véél werk maar wel dankbaar werk want dit webitem is één van de meest bezochte items van de verenigingswebsite.

Op dit moment geeft de heer W. (Wil) Ooms ons véél informatie. Wil Ooms is de zoon van de heer Henk Ooms. De heer Henk Ooms is één van de rolschaatsbaan bouwers en oprichters van onze vereniging. Wil Ooms behoort inmiddels tot één van de laatste generaties die de Marathon Rinck zeer bewust hebben meegemaakt. Gebaseerd op zijn geheugen en de plak-en fotoboeken geeft Wil Ooms ons aanwijzingen om het verhaal over de Marathon Rinck periode (1947-1966) nog completer te maken. Daar zijn wij hem dankbaar voor.

Bij het webitem "Geschiedenis" en het jaartal 1947 zijn zes unieke, bijna zeventig jaar oude, foto's geplaatst waar de ombouw van de 120x40 meter naar de 40x20 meter rolschaatsbaan te zien is.

Eén van de onduidelijkheden is de herinnering over de oppervlakte (120x40 meter), de soort rolschaatsvloer (beton?) en de ligging van de eerste rolschaatsbaan die vrij snel is overgegaan op de afmeting 40x20 meter met eternitplaten als rolschaatsvloer. De heer Wil Ooms is momenteel analytisch bezig om de waarheid "op tafel" te krijgen. Wie kan hem en zeker ons verder helpen? Het mail adres geschiedenis@ehrcmarathon.com is hiervoor beschikbaar.

grote of kleine baan (3).jpg

#organisatienieuws #organisatienieuws

5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017