Zoeken
  • Door: Dagelijks Bestuur E.H.R.C. Marathon

Rolschaats impuls: The World Roller Games 2017


pic_2014-02-22_FCBvsPORTO_08-Optimized.v1393152275.JPG

De sporthal van de omnivereniging F.C. Barcelona met de naam El Palau Blaugrana zal het rolhockeydecor zijn tijdens The World Roller Games 2017.

Rome - Het statige gebouw van het Nationaal Italiaans Olympisch Comité (CONI) aan de Piazza Lauro de Bosis in Rome was op zaterdag 21 februari 2015 het decor van het Fédération Internationale de Roller Sports (wereld rollersport bond) congres. In aanwezigheid van 60 landen werd de organisatie van de eerste editie The World Roller Games (9-23 juli 2017) toegewezen aan het Spaanse Barcelona. Deze badplaats aan de oostkust van Spanje won de verkiezing van medekandidaat Lima (Peru).

The World Roller Games mag gezien worden als een tegenzet van een in het Internationaal Olympisch Comité (I.O.C.) teleurgestelde F.I.R.S. Meerdere malen heeft de F.I.R.S. bij het I.O.C. één van haar tien takken van sport voorgesteld om te worden opgenomen in de Olympische familie. De tak van sport rolhockey was in 1992 ook een grote kanshebber doordat het als Olympisch demonstratiesport aan de Spelen in Barcelona werd toegewezen. Alle wedstrijden waren uitverkocht en het rolhockey kreeg de hoogste waardering van alle demonstratiesporten doch niet van het I.O.C. want uiteindelijk werd ook deze rollende tak van sport niet geaccepteerd als Olympische tak van sport.

Spectaculair

F.I.R.S. voorzitter Sabatino Aracu uit Italie: "The World Roller Games 2017 zal een spectaculair evenement worden waarbij voor de eerste keer in een bepaalde stad de wereldkampioenschappen van tien roller disciplines zal gaan plaats vinden”. Maar liefst 6.000 atleten uit 100 landen gaan uit maken wie wereldkampioen van zijn of haar tak van sport gaat worden. De stad Barcelona heeft El Parc del Forum (evenemententerrein in het oosten van de stad), de Montjuic (heuvel in het zuid westen van de stad) en El Palau Blaugrana (de sporthal van F.C. Barcelona) als sportlocaties aangewezen. Deze locaties worden het wereldpodium voor het kunstrijden, roller derby, inline hockey, down hill skating, rolhockey, freestyle skating, speedskating, skateboarden, inline alpine en roller freestyle.

Den Haag

Het mooie is dat wat Barcelona kan organiseren ook de stad Den Haag kan organiseren. Onze internationale stad van Recht en Vrede profileert zich steeds meer als sportstad die ook de grote sportevenementen kan organiseren. Denk aan het WK hockey van vorig jaar en het WK Beach volleybal met de Volvo Ocean Race dit jaar. Ook met de komst van de sportcampus in het Zuiderpark (topsporthal capaciteit van 3.500 toeschouwers) werkt de stad aan haar sportaccommodaties. The winner for the World Roller Games 2019: The Haque. Het zou wel mooi klinken!

#sportiefnieuws

26 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017