Zoeken
  • Door: Technische Commissie Kunstrijden

Na 25 jaar weer kunstrijden bij E.H.R.C. Marathon

Den Haag - De vereniging gaat in samenwerking met haar partner Rolling '90 uit Moerkapelle voorzichtig starten met kunstrijden op de rolschaats. In het jaar 1990 werd deze tak bij de vereniging wegens gebrek aan belangstelling opgeheven. Oud kunstrijdster Anita Ooms heeft meerder plannen om deze sierlijke tak van sport weer in Den Haag mogelijk te maken: "Het is toch te gek dat er in Den Haag géén kunstrijden op rolschaatsen meer aan wezig is. Ik hoop dat we met enkele initiatieven de oude tijden weer kunnen terug brengen." Ook partner Ciska Bonnet, voorzitter van Rolling '90, is enthousiast: "Beide verenigingen hebben hun accommodaties op 20 km afstand van elkaar dus is het meer als logisch dat we elkaar in 2015 gaan helpen".

Om het inline hockey een onderdeel van de vereniging (zie hieronder) te laten worden is nog niet duidelijk daar de gesprekken met de inline-hockeyers nog gaande zijn.

-------------------------oudere berichten over dit onderwerp-------------------------------------------

Den Haag - Inmiddels zijn er twee haalbaarheidsonderzoeken gestart. Een onderzoek voor het kunstrijden en inmiddels een onderzoek voor de tak van sport inline hockey. De verwachting is dat beide onderzoeken medio december worden afgerond. Dan zal duidelijk worden of de vereniging ook beweegaanbod kan gaan aanbieden voor kunstrijden en/of inline hockey. Zie ook webitem "beweegaanbod".

-------------------------oudere berichten over dit onderwerp-------------------------------------------

Den Haag - Héél lang geleden (lijkt wel de start van een sprookje!) had de vereniging een florerende kunstrijafdeling. Het staat nog steeds in onze verenigingsstatuten. Het is er nooit uitgehaald omdat we toch stilletjes hoopten dat deze sierlijke tak van de rolschaatssport weer zou terug keren in het Haagse.

Moeder

Op nog géén 20 km van onze rolschaatsaccommodaties is de kunstrijafdeling Rolling'90 in Moerkapelle actief. Deze vereniging is ontstaan door het initiatief van oud leden van ... E.H.R.C. Marathon! Zoals zoveel Nederlandse rolschaatsverenigingen uit de moeder der rolschaatsverenigingen (sinds 1947) zijn ontstaan. Onze vereniging steunt ieder initiatief wat een positieve bijdrage kan leveren aan de rolschaatssport in Nederland.

Haalbaarheid

Beide verenigingen gaan nu onderzoeken of de omstandigheden in Den Haag goed zijn. Het zal in 2015 voorzichtig proberen zijn. Maar wel met intentie om deze tak van sport weer in Den Haag volledig tot bloei te laten komen. Zover is het nog niet. Er zal véél werk verricht moeten worden om te ontdekken of het mogelijk is. De gesprekken en het onderzoekswerk gaan nu starten.

Eervol

Maar de kennis over het kunstrijden is binnen onze vereniging volledig verdwenen. Wie kan dan de rol van contactpersoon en gesprekspartner invullen met de vertegenwoordigers van onze partner Rolling'90? We hebben iemand gevonden. En wie! Wij vinden het zeer eervol dat mevrouw Anita Ooms op ons verzoek een positief antwoord heeft gegeven. Anita is de dochter van onze oprichters en heeft een kunstrijverleden. We vonden het al fijn dat zij in ons midden was maar dat zij nu deze uitdaging aangaat vinden we natuurlijk fantastich. Welkom Anita en we gaan je steunen!

Jeugdrolhockey

Rolling'90 wil ook gaan onderzoeken of jeugdrolhockey in Moerkapelle tot de mogelijkheden kan gaan behoren en zoekt op haar beurt weer steun bij onze vereniging. Natuurlijk gaan we die steun bieden voor een impuls in ons verzorgingsgebied Haaglanden.

Positieve ontwikkelingen. Als er meer nieuws over dit onderwerp beschikbaar is zal dat op deze website worden aangegeven.

Informatie over Rolling'90: www.rolling90.nl

10436169_736747779731436_8193560018230569982_n.jpg

#sportiefnieuws

7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017