Zoeken
  • EHRC MARATHON

E.H.R.C. Marathon sporters ondergaan dopingcontrole

Valkenswaard - Dopingcontroles vormen een essentieel onderdeel van het anti-dopingbeleid. In Nederland wordt het merendeel van de dopingcontroles afgenomen door de Dopingautoriteit. Bij dopingcontroles worden urinemonsters, en in sommige gevallen bloedmonsters afgenomen.

Tijdens de 8e ronde van de seniorencompetitie kreeg de Nederlandse Rollersports Bond bezoek van de Dopingautoriteit en na afloop van de competitie wedstrijd K.V. Rolta R.H.C. – E.H.R.C. Marathon werden, bij loting, twee sporters uit het E.H.R.C. Marathon team verzocht om een testprocedure te volgen.

E.H.R.C. Marathon coach Rob Verbeek: “Het was een zogenaamde onaangekondigde controle. Voor ons team was het geen verrassing. De sporters uit ons team hebben aan het begin van dit seizoen zogenaamde “100% dope-free” informatie van de vereniging beschikbaar gekregen. Zij weten dus dat bijvoorbeeld alcohol, cannabis en sommige geneesmiddelen voorkomen op de verboden middelen lijst. Persoonlijk ben ik een groot voorstander van deze controles want sport is te mooi voor doping

Welke sancties kan een sporter krijgen?

Wanneer een sporter zich schuldig maakt aan het gebruik, bezit of weigert om mee te werken aan dopingcontroles wordt standaard een sanctie van twee jaar opgelegd. Als een sporter in doping handelt of doping toedient wordt een standaardsanctie opgelegd van vier jaar. Een sporter mag gedurende die tijd dat hij of zij geschorst is niet deelnemen aan wedstrijden, trainingen of activiteiten van de sportbond. Bij een tweede dopingovertreding kan een straf opgelegd worden variërend van vier jaar tot levenslang. Wanneer er sprake is van verzwarende omstandigheden (zoals positief testen op meerdere stoffen tegelijk) kan een sanctie verhoogd worden tot maximaal vier jaar bij een eerste overtreding.

Welke procedure onze twee leden vanmiddag in de sporthal te Valkenswaard hebben moeten volgen is in de bijgaande video te zien: http://vimeo.com/6751077

Wil je meer informatie over de Nederlandse dopingautoriteit ga dan naar www.dopingautoriteit.nl

#organisatienieuws

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017