Zoeken
  • EHRC MARATHON

Derde ronde Nederlaagserie geannuleerd

Den Haag - 24 uur voor aanvang van de 3e ronde van de Haagse Rolhockey Nederlaagserie 2014 heeft de E.H.R.C. Marathon organisatie van haar Duitse contactpersoon vernomen dat beide Duitse teams te kampen hebben met geblesseerde en zieke spelers. Om deze reden kunnen er géén representatieve Duitse teams naar Den Haag worden uitgezonden. Ondanks het zeer late afmeldingstijdstip heeft de organisatie met de Duitse contactpersoon getracht om een alternatief voor de 3e ronde te organiseren maar dat bleek niet meer mogelijk te zijn.

Om deze reden heeft de organisatie op vrijdag 20 juni 2014 om 13.00 uur moeten besluiten om de 3e ronde van de Haagse Rolhockey Nederlaagserie te annuleren.

Hiermee is ook het eindklassement van dit evenement eerder bepaald dan gepland : 1e VfL Huls (Duitsland), 2e Kon. Modern S.C.W. (België), 3e E.H.R.C. Marathon veteranen en 4e Team Iberia (Spanje/Portugal).

Vanaf de maand april zal in het seizoen 2015 de Haagse Rolhockey Nederlaagserie wederom in drie speelronden door E.H.R.C. Marathon worden georganiseerd. Het evenement is reeds in de verenigingssportkalender 2015 opgenomen.

================================================================

Den Haag - Een onbekende tak van sport in Nederland is Roller Derby. Bij het zien van een wedstrijd Roller Derby kan je als sportliefhebber alleen maar enthousiast worden. Dit spel heeft heel veel ingrediënten waardoor het mooi is om er naar te kijken en zelf te beoefenen. Atletisch vermogen, conditie, souplesse, kracht, techniek maar ook taktiek en strategisch inzicht zijn onderdelen van deze uit Amerika overgewaaide tak van sport.

In onze stad is de vereniging The Parliament of Pain The Haque Roller Derby actief en gebruiken net als onze vereniging als sportlocatie Sporthal Oranjeplein.

Roller Derby en Rolhockey hebben de rolschaatsen (twee wielen voor en twee wielen achter) met elkaar gemeen en zo kwam de gedachte om voor elkaar een clinic te verzorgen.

De eerste clinic was donderdag 15 mei in Sporthal Oranjeplein en werd een groot succes. Trainster "Niki Six" had een mooi programma voor de rolhockeyers van E.H.R.C. Marathon opgezet die naarmate de clinic vorderde steeds enthousiaster werden. Want na de kreet : SENIORTEAM OF E.H.R.C. MARATHON : "ARE YOU READY ?" werden de technieken maar ook de taktiek van het spel uitgelegd en een echte wedstrijd gespeeld. Na het overhandigen van onze verenigingsvaan aan The Parliament of Pain bleek ook aan het einde van deze bijzondere bijeenkomst dat onze senioren waren geslaagd als "Fresh Meat" !

Komende zaterdag wordt de 3e en laatste ronde gehouden van de Haagse Rolhockey Nederlaagserie 2014 met Duitste tegenstanders voor het seniorenteam. Zie het programma bij webitem "Sportevenementen 2014".

Vanwege de laatste ronde is er iets speciaals en dat is wederom een Roller Derby clinic (16.00 uur) maar nu niet alleen voor onze senioren maar ook voor onze Duitse gasten.

Meer info over Roller Derby info en een uitleg over het spel : http://www.parliamentofpain.nl/

#sportiefnieuws

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017