top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEHRC MARATHON

Deel 1 workshop clubscheidsrechter : Succesvol !

Den Haag - Om een goede interactie te krijgen werd het aantal workshopdeelnemers bepaald op 10 deelnemers. Enkele dagen na de start van de inschrijving moest de organisatie het bordje met de tekst "Volgeboekt" ophangen. Dat was een goed teken. Blijkbaar is er een behoefte aan dergelijke workshops. Uiteraard gaan we de workshop ook evalueren maar nu al staat vast dat we in het seizoen 2015 deze workshop weer in de jaarplanning van de vereniging gaan opnemen.

Op maandag 28 was de eerste bijeenkomst en gezien de reactie van de workshop deelnemers werd deze avond als succesvol aangegeven. In de loungeruimte van Paviljoen Rolschaatsbaan Zuiderpark (zie foto van fotograaf Frans Huntink) ontstond een interessante (interactieve) avond. Deel 2 (Praktijk) 10 mei, Deel 3 (Theorie) 19 mei en Deel 4 (Praktijk) 24 mei zijn de overige momenten van de workshop.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den Haag - Bij iedere rolhockey wedstrijd zijn er naast de sporters, het materiaal ook scheidsrechters nodig. En … fluiten is leuk, op welk niveau dan ook. Bij elke wedstrijd gaat het ergens om. Zonder scheids geen wedstrijd ! Als scheidsrechter leid je het duel in goede banen. Daardoor kunnen de sporters en toeschouwers zich concentreren op waar het allemaal om draait : Lekker rolhockey spelen of kijken.

Uitnodiging

De Technische Commissie Rolhockey van onze vereniging heeft het idee om rolhockeyliefhebbers bij elkaar te brengen die het leuk vinden om op clubniveau wel eens een rolhockeywedstrijd te leiden. Dat kan de partijvorm zijn gedurende een clubtraining of een vriendschappelijke wedstrijd op rolschaatsbaan Zuiderpark. Het gaat er om als één van de liefhebbers een clubtraining of clubwedstrijd gaat leiden dit volgens de regels gaat zoals door de wereldbond FIRS-CIRH is voorgeschreven. Hierdoor ontstaat er duidelijkheid bij de sporters die hiermee hun voordeel kunnen doen tijdens de nationale- en internationale wedstrijden.

Basisuitgangspunt is : Respect voor elkaar.

We gaan om deze reden een workshop met de naam “Help … Ik ben een clubrolhockeyscheidsrechter !” organiseren. De workshop wordt gehouden in het Paviljoen van rolschaatsbaan Zuiderpark. Het betreft twee avonden waarvan de eerste avond op maandag 28 april a.s. gaat plaats vinden. De tweede avond wordt op de 28e in overleg met de workshopdeelnemers bepaald. We starten om 19.30 uur en eindigen de avond uiterlijk 22.00 uur. Er zijn géén kosten aan de workshops verbonden. De workshop bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Ook het laatste onderdeel zal op rolschaatsbaan Zuiderpark plaatsvinden.

De workshops zijn ook bedoeld voor de assistent scheidsrechter die niet op de rolschaatsbaan verschijnt maar achter de wedstrijdtafel plaats neemt. Deze persoon is verantwoordelijk voor de teamfoutenregistratie. Ook rolhockeyfans die niet de behoefte om clubscheids te worden maar wel de regels willen weten waardoor het kijken naar het spel veel leuker gaat worden. schrijf in !

Onze insteek is dat er altijd twee scheidsrechters de wedstrijden gaan leiden die dus kunnen rekenen op een eveneens kwalitatieve assistent scheidsrechter. De drie scheidsrechters kunnen dan ook als een team gaan fungeren.

Meer info of aanmelden ?

Voor meer informatie en aanmelden kan je contact opnemen met het secretariaat van de vereniging : secretariaat.ehrcmarathon@gmail.com. In verband met de voorbereiding van de workshop willen wij jullie vragen om voor komende zondag 6 april een reactie te geven. Inschrijfdatum sluit definitief woensdag 9 april 2014. Inschrijven is meedoen en gratis is niet kosteloos. We gaan ervan uit dan ook géén "no show" in rekening moeten brengen.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017 

bottom of page