top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEHRC MARATHON

Senioren verslaan koploper

Den Haag - Onze senioren hebben zondag 22 september een zeer goed resultaat behaald door de koploper van de Nederlandse competitie Kon. Modern S.C.W., op onze thuisbaan, in een rechtstreeks duel met 5-3 (2-1) te verslaan. De tweede wedstrijd van de dag tegen R.V. Brunssum/V.R.C. ging echter met 4-2 (3-0) verloren waardoor de senioren een gedeelde eerste plaats in de strijd om het landskampioenschap niet konden gaan innemen.

In de vroege uren van deze speeldag werd er gewerkt om de speelvloer in een goede conditie te krijgen. De weersomstandigheden waren gunstig doch door de hoge luchtvochtigheid was de droging van de speelvloer van de buitenaccommodatie langzaam te noemen. Hierdoor werd de kwaliteit van wedstrijd laag wat zeker voor de

sporters en toeschouwers niet was gewenst. In het nieuwe seizoen 2014 zal een wedstrijd onder dergelijke omstandigheden door de N.R.B. worden uitgesteld tot het moment dat de speelvloer is opgedroogd en de omstandigheden om goed rolhockey te spelen mogelijk zal zijn. De wedstrijden stonden onder leiding van N.R.B. scheidsrechter Sorensen (Dordrecht) en assistent scheidsrechter van der Mark (Den Haag).

Winst en verlies

De eerste wedstrijd van de dag stond was tegen koploper Kon. Modern S.C.W. en de beide teams hadden last van de speelvloer kwaliteit doch maakten er een gelijkwaardige wedstrijd van. Na een ruststand van 2-1 in het voordeel van E.H.R.C. Marathon hing er een verrassing in de lucht. Deze verassing kwam er omdat de Haagse rolhockeyers ook in de tweede helft goed in de wedstrijd bleven en uiteindelijk een 5-3 overwinning veilig stelde.

Door een ongelukkige programmering kon het team van aanvoerder Joran Hartkamp na dit resultaat niet lang rusten want na een korte pauze stond de tweede wedstrijd van de dag al weer op het programma. Het onberekenbare R.V. Brunssum/V.R.C. was op een nu praktisch droge speelvloer een goede tegenstander die met aantrekkelijk rolhockey lieten zien dat zij naar het Westen van Nederland waren gekomen om competitiepunten op te halen. E.H.R.C. Marathon werd onder druk gezet wat uiteindelijk een 3-0 voorsprong van Limburgers opleverde. Na de rust was het speelbeeld in de tweede speelhelft veranderd en ontstond er een gelijkwaardige wedstrijd die een 1-2 stand opleverde doch niet voldoende om de koppositie van de Nederlandse competitie in te nemen doordat uiteindelijk met 4-2 werd verloren. Aanvaller Daniel Franken : “Dit verlies kan ik moeilijk verwerken want we waren er dicht bij om de koppositie in te nemen. We zijn minimaal gelijkwaardig en kunnen van iedere tegenstander verliezen maar zeer zeker ook winnen”.

Met nog vier wedstrijden te spelen is het door de resultaten, naar aanleiding van de thuisronde, nu duidelijk dat er voor het team van E.H.R.C. Marathon nog steeds mogelijkheden zijn om een goede eindklassering in het seizoen 2013 te behalen.

Uitslagen 5e speelronde 22-09-13

De speelronde in het Zuiderpark in Den Haag had drie competitie wedstrijden op het programma staan. Kon. Modern S.C.W. – E.H.R.C. Marathon 3-5 (1-2). Teamfouten Kon. Modern S.C.W. 4 en E.H.R.C. Marathon 12. R.V. Brunssum/V.R.C. – E.H.R.C. Marathon 4-2 (3-0). Teamfouten

R.V. Brunssum/V.R.C. 2 en E.H.R.C. Marathon 4. R.V. Brunssum/V.R.C. – Kon. Modern S.C.W. 5-1

(2-0). Teamfouten R.V. Brunssum/V.R.C. 7 en Kon. Modern S.C.W. 3.

Stand competitie 2013 Foto's

Tot en met de vijfde speelronde (22 september 2013) is de volgende stand aan de orde. Van de wedstrijden zijn door Haagse Topsport.nl sport-

1e plaats Kon. Modern S.C.W. (Antwerpen), 9 gespeeld, 11 punten, fotograaf Jet van Bergen en Henegouwen actiefoto's

2e plaats R.C. De Lichtstad (Eindhoven), 7 gespeeld, 10 punten, gemaakt die op deze website bij het item Media zijn

3e plaats E.H.R.C. Marathon (Den Haag) 8 gespeeld, 9 punten, geplaatst.

4e plaats R.V. Brunssum (Brunssum), 6 gespeeld, 6 punten,

5e plaats Zaanse Roller Club (Zaandam) 6 gespeeld, 0 punten.

Eerst volgende speelronde

De zesde en één en laatste speelronde uit de Nederlandse Rollersports Bond competitie wordt volgende week zondag 29 september op de semi-overdekte accommodatie in Eindhoven gehouden. Landskampioen R.C. De Lichtstad is dan de gastheer voor deze speelronde waarbij de rolhockeyers van E.H.R.C. Marathon dan zullen uitkomen tegen de Zaanse Roller Club en R.V. Brunssum/V.R.C.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017 

bottom of page