Zoeken
  • EHRC MARATHON

Senioren presteren goed

Den Haag - Door afgelopen zondag op onze eigen rolschaatsbaan één keer te winnen en één keer tijdens de 4e speelronde van de competitie om het nationaal rolhockeykampioenschap marginaal te verliezen zijn onze senioren steviger op de derde plaats van de ranking gekomen.

We zijn als vereniging voor deze competitie in het seizoen 2013 tweemaal de gastheer. Mede door het mooie sportweer waren er op de twee wedstrijden in het stadspark veel toeschouwers afgekomen. De Haagse rolhockeyliefhebbers hadden er veel zin wat zeker ook oversloeg op het team van de Haagse aanvoerder Kevin Janssens.

Winst en verlies

De eerste wedstrijd van de dag stond in het teken van de revanche want het was het Zaanse Z.R.C. wat enkele maanden geleden in de finale om de Nederlandse rolhockeybeker voor een verrassing zorgde door de beker te veroveren. Ditmaal lieten de senioren zich niet verrassen. Via een geconcentreerde eerste helft (2-1) werd uiteindelijk een verdiende 3-1 overwinning behaald. Dit gaf vertrouwen voor de tweede wedstrijd van de dag. Nu was de landskampioen uit 2012 de tegenstander. R.C. De Lichtstad uit Eindhoven nam de leiding in de wedstrijd maar nog géén minuut later kwamen de Hagenaars langszij en de 1-1 was ook tevens de ruststand. Na een stand van 2-2 nam het seniorenteam brutaal de leiding wat gezien het speelbeeld een terechte stand was (3-2). Met deze stand had het team kunnen oprukken naar de tweede plaats van de competitie en zich kunnen bombarderen tot één van de titelkandidaten. Doch in de laatste 5 minuten van de wedstrijd werd de stand omgezet in een 3-5 overwinning voor de Eindhovenaren.

Direct na de wedstrijd had het team op de baan bij de wisselbank een korte bespreking met de coach en aansluitend met het eigen publiek langs de balustrade alvorens teleurgesteld in de kleedkamer te verdwijnen. Dit was de kans geweest om de regerend landskampioen R.C. De Lichtstad te verslaan.

Uitslagen 4e speelronde 01-09-13

Deze speelronde in Den Haag had de volgende drie wedstrijden op het programma staan :

- E.H.R.C. Marathon – Z.R.C. 3-1, ruststand 2-1, teamfouten Marathon 8 en ZRC 13.

- Z.R.C. – R.C. De Lichtstad 0-5

- R.C. De Lichtstad – E.H.R.C. Marathon 5-3, ruststand 1-1, teamfouten Lichtstad 4 en Marathon 6.

Stand competitie 2013 Foto's

Tot en met de vierde speelronde is de volgende stand aan de orde. Van de wedstrijd tegen R.C. De Lichtstad zijn door

1e plaats Kon. Modern S.C.W. (Antwerpen), 11 punten rolhockeyfotograaf Beer Fresco opnamen gemaakt

2e plaats R.C. De Lichtstad (Eindhoven), 10 punten die op deze website bij het item Media zijn te zien.

3e plaats E.H.R.C. Marathon (Den Haag), 7 punten

4e plaats R.V. Brunssum (Brunssum), 2 punten

5e plaats Zaanse Roller Club (Zaandam), 0 punten

Eerst volgende speelronde

Dit seizoen speelt het rolhockeyteam van E.H.R.C. Marathon nog één maal voor eigen publiek. Op zondag 22 september a.s. komen er voor de 5e (van de 7) speelronde van de N.R.B. competitie 2013 de runner up Kon. Modern S.C.W. en het altijd gevaarlijke R.V. Brunssum/V.R.C. naar het Haagse Zuiderpark.

#sportiefnieuws

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017