top of page

De jaren 1972 - 1978 ... rolschaatsbaan zuiderpark    ... roller skate rinck Zuiderpark

1972, Den Haag

Om het hardrijden op de rolschaats te promoten organiseren de verenigingen E.H.R.C. Marathon, R.C. Residentie en The Rolling Stars wedstrijden op een aangelegd parcours van 200 meter op het wegdek aan de Marktweg te Den Haag. Ook de vereniging The Rolling Stars had inmiddels zijn jeugdteam dat werd geleid door de heer Jan Janssens.

1972: Jeugdteam van  The Rolling Stars. Staand v.l.n.r. Ben Janssens, Jantje Zoons, Jan Janssens en Nico Janssens. Zittend v.l.n.r.: Ton Meyer, Bob Hartkamp en Peter Tammerijn (foto met dank aan Ben Janssens). De foto is gemaakt op de Haagse rolschaatsbaan "De Eekhoorn". Rechts achter de ballenvanger rolhockeyinternationaal Jos Tammens.

 

1975, Den Haag

Ooit was de Haagse vereniging The Rolling Stars ontstaan uit ontevreden E.H.R.C. Marathon leden die vervolgens een nieuwe vereniging gingen oprichten. In 1975 was het slecht gesteld met The Rolling Stars en keerden zij weer terug bij de vereniging E.H.R.C. Marathon en werden lid om zo toch nog het spel rolhockey te kunnen blijven spelen. 

 

1975, Den Haag

Met onze vereniging ging het beter en beter en in 1975 kwam er zelfs een derde seniorenteam uit in de Nederlandse competitie.

1975, Den Haag

In 1975 had de vereniging E.H.R.C. Marathon een florerende kunstrijafdeling. De kunstrijders werden veelvuldig voor een gastoptreden in en buiten Den Haag gevraagd. Een dergelijk optreden stond garant voor een enthousiast publiek. Hier een deel van de afdeling op de ¨platen¨ baan in het Haagse Zuiderpark.

 

 

1977, Den Haag

In deze periode had onze vereniging een sterk eerste seniorenteam. De eindranking in de hoogste seniorenklasse was altijd laag doch géén enkele tegenstander was in de wedstrijd tegen het seniorenteam zeker van de punten. Zeker op de eigen Zuiderparkbaan werden er spannende wedstrijden gespeeld en soms een stunt tegen een in principe sterkere tegenstander behaald. Aan de hand van routinier en aanvoerder Aad van Wieringen had het jonge seniorenteam veel sympathie voor hun strijdlust want de thuiswedstrijden werden altijd door enkele honderden toeschouwers bezocht.  

 

1978, Renovatie rolschaatsbaan Zuiderpark

7 februari. De rolschaatsbaan (sinds 1958) met de bekende Eternit beplating is na 20 jaar rolschaatshistorie volledig verwijderd. Ook het kleedkamergebouw met de karakteristieke geluidstoren werd tot aan de grond toe gelijk gemaakt. Het Paviljoen was het enige wat bleef staan. We kregen er een fantastische rolschaatsbaan voor terug. Met een betonvloer op een enorme onzichtbare funderingsconstructie. De enige out-door rolschaatsbaan van Europa waar géén scheuren in de betonvloer zichtbaar werden. En nog steeds niet. Met dank aan de Gemeente Den Haag.  

1978, 19 augustus, rolschaatsbaan Zuiderpark, De 13-jarige Dothilde Santucci, rijdster bij de Rolschaatsvereniging E.H.R.C. Marathon, overhandigt wethouder P.Vink bloemen bij de opening van de vernieuwde rolschaatsbaan in het Zuiderpark

1978, rolschaatsbaan Zuiderpark na de renovatie

Prachtig renovatie resultaat. Het enige wat niet is aangepakt is het Paviljoen (sinds 1958). Verder is alles nieuw. Prachtig. 

Jeugdteam van Rolling Star in 1973 op rolschaatsbaan Zuiderpark. Staand v.l.n.r.: Jantje Zoons, Gerard Lancee, Peter Tammerijn, Carlos van de Heuvel (coach). Zittend v.l.n.r.: Ben Janssens, Boy Binder en Bruno de Vries.  ​

Het derde senioren team van Marathon in 1975. Staand v.l.n.r. John Janssens, John Hartkamp, Marcel Hartkamp en Paul Deursen. Zittend v.l.n.r.: Jaap Ierschot, Gerrit Schouten en Nico Schouten.

 

Het senioren 1 team van Marathon in 1977, tijdens een oefenwedstrijd tegen het Haagse R.C. Duyvestein. Staand v.l.n.r. Aad van Wieringen (aanvoerder), Bob Hartkamp, Peter Tammerijn en Ben Janssen. Zittend v.l.n.r. Keeper Nico Boesenach, Peter Jozee en Frans Tomey.

1973, Einde H.R.C. Hollandia

Ooit (1951) was de Haagsche Rolschaats Club Hollandia ontstaan uit onze vereniging en precies op het moment dat rolschaatsbaan "De Eekhoorn" (hoek Leyweg/Erasmusweg) een grondige renovatie onderging sloeg het noodlot toe. De houten sportkantine en kleedkamers ging totaal in vlammen op. Einde vereniging H.R.C. Hollandia. De leden stapten over naar stadgenoot R.C. Residentie en R.V. Rotterdam.​

Het damesteam 1977. Eén van de eerste damesrolhockeyteams van Nederland.  Staande van links naar rechts : Wil Vink, José Zwaanswijk, Jacqueline Janssens, Paula .... ?. Zittend van links naar rechts : Sonja de Vet, Wil Hartkamp en Ria Boesenach.  

1977, De nieuwe discotheek De Marathon aan de Wijndaelerweg (Ockenburg). Tom en Ida Ooms krijgen uit handen van wethouder Piet Vink (o.a. sport en jeugd) een gemeentelijke oorkonde vanwege hun grote verienste voor de Haagse jeugd.

 

 

1977, Mijlpaal

In het jaar 1977 werd het 30 jarige bestaan van de bekende Haagse discotheek De Marathon gevierd. Inmiddels was de oude De Marathon (Kijkduin, rolschaatsbaan) verplaatst naar de Wijndaelerweg (Ockenburgh). Ooit in 1947 kreeg de familie Ooms toestemming om aan de rand van de stad de rolschaatsbaan te bouwen. Toen de gemeente de erfpachtregeling niet meer verlengde zocht de familie Ooms weer een rustig stekje aan de rand van de stad. En zo kwam de nieuwe discotheek De Marathon aan de Wijndaelerweg terecht.  

1976, Den Haag

Rolschaatsbaan Zuiderpark heeft zwaar achterstallig onderhoud. De gemeente Den Haag als eigenaar van de accommodatie begint met het maken van een groot renovatieplan. Op de foto is het achterstallig onderhoud duidelijk zichtbaar en dan praten we niet alleen over het onkruid op de statribunes.

1975, Den Haag

Natuurlijk waren er op rolschaatsbaan Zuiderpark kunstrijwedstrijden. De technische commissie kunstrijden van de vereniging organiseerde dit jaar zogenaamde interclubwedstrijden. Op de hieronderstaande foto zijn de eindplaatsen 1 t/m 4 zichtbaar. Op het podium Rieneke Zendijk (1e), Elly Lekkerkerker (2e) en Dimphy Kuys (3e). Naast het podium Linda Bergman (4e).

1978, rolschaatsbaan Zuiderpark. E.H.R.C. Marathon. Staande van links naar rechts:  Max Schmidts, Ron Dorlas, Bob Hartkamp en Frans Tomeij. Zittend van links naar rechts: De heer H. Hartkamp, Peter Tammerijn, John Hartkamp, Dick Rietdijk en Aad van Wieringen. 

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017 

bottom of page